Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

JBL har tre nya träningshörlurar – de billigaste kostar bara hundralappen

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-09-23 08:23  |  Lästid: 3 minuter

JBL_traningslurar
Sport- och träningshörlurar ligger ofta efter resten ljudmässigt, och kostar mer utan att alltid ge så mycket extra fördelar för träningen utom att vara vatten- och svettåliga. JBL satsar hårt i segmentet med tre nya modeller, som alla släpps i oktober. Vi snabbtestade dem på IFA-mässan.

JBL_Reflect_Aware

Stäng ute omvärlden så mycket du vill

JBL Reflect Aware är de första uttalade träningshörlurarna som också har aktiv anti-buller-teknik så att omvärldens oväsen stängs ute och du hör musiken eller podradion – eller vad du nu lyssnar på för att lubba bättre.

Men inte nog med det. Med en teknik som de kallar ”ambient aware” och JBL:s app kan du blanda in omvärlden, i stället för att bara helt stänga den ute. Du kan också panorera från höger till vänster för att släppa in mer ljud från ena hållet. Det känns lite obehagligt när man först testar men kan nog vara bra om man t ex springer med ena sidan mot en stökig väg. Eller om det bullrar från just ett håll på gymmet, eller om du tillfälligt vill tjuvlyssna på någon.

Använder du equalizer för att fixa ljudet kan det sparas direkt i hörluren via appen, och påverkar då musiken som spelas oavsett från vilken streamingtjänst du använder, eller ditt egna mp3-bibliotek. Ljudet kändes bra, men för så mycket pengar ska du givetvis försöka testa dem själv i butik före köp.

I stället för att använda ett uppladdningsbart batteri i en liten dosa drar Reflect Aware ström från din iPhone, med den speciella ligthning-kontakten. Därför kan de inte användas till Android- eller andra telefoner.

Släpps i oktober och kommer att kosta 1 800 kronor.

JBL_Grip

Ultrabilligt för extremsportaren

JBL Grip är en helt ny modell inriktad på extremsportare, och har tagits fram tillsammans med snowboardaren Ben Ferguson. Grip har en annan typ av utformning i öronen som JBL kallar ”twist-lock” och sitter extra tajt. Sladdarna kan också klämmas fast vid varann så att man kan köra med bara en hörlur i, utan att den andra fladdrar runt.

Kommer finnas i två modeller, 100 och 200, och har lite tuffare färgkombinationer än övriga sortimentet. Skillnaden är att Grip 200 har en liten kontroll på sladden för att ta samtal och sköta musiken. Då de varken är trådlösa eller har annan lyx blir de också riktigt billiga och kommer att kosta 100 respektive 200 kronor. Troligen det billigaste du kan köpa med JBL-loggan på.

JBL_Reflect_Mini_BT

Lättaste trådlösa sportlurarna

JBL Reflect Mini BT är i sin tur de minsta och lättaste trådlösa sportlurarna på marknaden. En vidareutveckling av Reflect Mini, som vi skrivit om tidigare, och som blivit dubbelt så dyra av den trådlösa tekniken och nu kommer att kosta 1 000 kronor.

Ett lite mer prisvärt alternativ för den som kan leva utan aktiv brusreducering, och då är det tacksamt att kabeln utformats för att minimera skrapljud mot kroppen. Hur väl det funkade kunde vi dock inte testa på plats men ljudet var helt okej. Batteritiden är åtta timmar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57