Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Iphone på cykeln

Mitt kontor är inrymt i en källare, så vädret angår mig inte. Men enligt ihärdiga rykten är det någon slags högsommar i Stockholm nu. Det får Digitaltbloggen att drömma sig bort till smala däck, trötta vader på Västerbron och – ja, vad trodde du? – fästen för mobilen på cykelstyret.

Annons

Med rätt app fungerar Iphone (eller valfri smartphone) som en fullt duglig cykeldator och GPS för den som ska ge sig ut i okända marker. Kruxet är att hålla koll på mobilen utan att stanna och ta upp den ur fickan.

Här är tre lösningar på det problemet.

Fodralet Lifeproof  stod sig väl i vårt burdusa test i vintras. För 40 dollar kan du montera hela paketet på cykeln. Av någon anledning finns fästet bara i den amerikanska butiken, men med lite god vilja lär det gå att beställa ändå.

Icarry Bike S, säger vi. Men det ser ju inte riktigt friskt ut, säger du. Kanske inte, men öppningarna nertill ska blåsa upp ljudet, säger vi. Så man kan lyssna på Eye of the tiger med vind i håret. Läs mer här. För 42 dollar är den din.

Den anspråkslöse gör det lättare för sig. På Kjell&Co finns den här varianten för 149 kronor. Lite tråkigare. Lite närmare.

/Linus (@LinusLarsson)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar