Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tre in ear-lurar – från budget till lyx

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-03-08 09:04  |  Lästid: 2 minuter

Vanliga in ear-hörlurar är en opportunist-business utan dess like, med billigt skräp i olika färger för ett par hundralappar. De sitter illa, de låter illa. Skönt nog finns prisvärda undantag även från de mer namnkunniga tillverkarna. Om de sista i den här trissen är prisvärda vet jag inte, men bra låter de.

sennheiser_mm30g

Sennheiser MM 30G
En specialhörlur för Samsung-telefoner, som komplement till den gamla modellen MM 30i för iPhone. De är som hörlurar inte på något sätt märkvärdiga med sin fjärrkontroll och sin runda sladd eller vanliga färger som svart eller vitt. Men de kommer från Sennheiser och de låter lite bättre än genomsnittet, och mycket bättre än de som skickades med telefonen.
Pris: från 450 kr

plantronics_backbeat_go2

Plantronics BackBeat GO 2
Andra generationen av Plantronics trådlösa blåtands-headset har blivit svettsäkra och fått ett fodral som inte bara är till för förvaring, utan även laddar upp hörlurarna. Och det behövs då batteritiden inte är mer än fyra och en halv timmes kontinuerlig musiklyssning. Fodralets batteri räcker till minst två extra laddningar.
Pris: 690 kr utan och 890 kr med laddningsfodralet

westone_w60

Westone Signature W60
I andra änden av spektrat finner vi Westones Lyxiga in-ears, som är minst tio gånger så dyra som genomsnittet, så låt inte det beskedliga yttre skenet bedra. W60-modellen har hela sex element inuti med avancerade delningsfilter som gör ljudupplevelsen till något extra, om du har välinspelad och rippad musik det vill säga. Två kablar medföljer, en med Apple-kontroller, och Android-sladd finns som tillbehör.
Pris: 6 500 kronor

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 15:12