Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

In ear-hörlurarna från Bose som är såväl trådlösa som bullerdödande

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-20 10:14  |  Lästid: 2 minuter
Bose_QuietControl_30_1

Tre år efter det att Bose släppte QuietComfort 20, och därmed skrev historia med bullereducering i in ear-hörlurar, kommer så uppföljaren i september. QuietControl 30 har i stället för vanliga sladdar en anordning som man bär runt nacken mellan hörlurarna, och musiken överförs trådlöst från ljudkällan via bluetooth.

QC 20 kändes sedermera lite frånsprungna praktiskt och tekniskt, men Boses anti buller-teknik har tillhört den allra bästa och mest effektiva som vi testat, så om bara sladdanordningen inte känns tung och otymplig kan vi här ha en vinnare i genren. Att de heter QuietControl i stället för som tidigare beror på att de har en ställbar nivå av bullerreducering, som antingen kan styras på den lilla fjärrkontrollen, eller med en app i telefonen.

De levereras bara i svart, med tre olika stora öronpluggar. Batteritiden ska uppgå till 10 timmar, vilket får anses ganska gott och räcker till en långflygning. Priset blir 3 200 kronor, ett par-tre hundralappar mer än föregångarna när de var nya.

Bose_QuietControl_30_2 Bose_QuietControl_30_3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar