Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Huawei släpper nya mobiler i toppklassen – med dubbla Leica-kameror

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-04-08 13:16  |  Lästid: 2 minuter
Huawei_P9_1

Huawei lanserade sin nya supersmartphone på ett stort evenemang i London i mitten av veckan – här är några bilder och en kort genomgång!

Huawei P9 är den kinesiska bjässens nya telefon i toppskiktet, med en 5,2 tum stor HD-skärm, dubbla kameror från Leica, den allra senaste processorn Kirin 955, fingeravtrycksläsare och ett kraftigt batteri på 3 000 mAh (eller milliameperetimmar – en enhet för att tala om storleken på batterikapaciteten).

Huawei_P9_2

Det är främst kamerasatsningen som är anmärkningsvärd med sina två linser: en som plåtar i färg och en i svartvitt, och tillsammans ska de fånga upp fler detaljer, djupare färger och vara bra vid dåliga ljusförhållanden eftersom större sammalagd lins släpper in mer ljus.

Genom de dubbla Leica-kamerorna kan man också jobba med skärpedjup – och även ta fina svartvita bilder med den svartvita linsen, i stället för att omvandla en färgbild och riskera viss förvrängning. Sensorerna alstrar bilder med 12 megapixlar, vilket är fullgott utan att vara abnormt stort.

Mobilens yttre är snyggt, tunt och följsamt med rundade kanter. Designen påminner om föregångarens dito och är inte jättespektakulär, men Huawei har åtminstone distanserat sig ett stycke från de generiska iPhone-kopiorna. Likt Apple satsar Huawei också på en större modell, inte oväntat namngiven P9 Plus. Den har en tryckkänslig 5,5-tumsskärm, ännu större batteri på 3 400 mAh – som laddas upp extra snabbt. Mobilen använder USB-C-kontakt och en laddningsteknik som ger sex timmars taltid på bara tio minuters laddning.

Kan detta vara en iPhone 6S Plus-dödare?

P9 släpps den 9 maj, P9 Plus i juni. Priserna hamnar på 5 500 kr för P9 med 32 gigabyte minne, medan motsvarande P9 Plus kostar från 7 000 kr och uppåt. Digitalt hoppas kunna återkomma med ett test av mobilen och dess kamerafunktioner framåt släppdatumet.

Huawei_P9_3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-04-08 13:23