Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Huawei Honor 8 – mobil med bra prestanda och kvalitet till mellanpris

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-22 11:15  |  Lästid: 3 minuter
Honor8_900px

Digitalt testar Huawei Honor 8, den hittills bästa mobilen från Huaweis underetikett Honor, som de vill ska kännas som ett lite ungdomligare separat varumärke. Honor 8 släpptes för drygt en månad sedan och har saluförts relativt hårt i Sverige. Den kombinerar mycket bra batteritid, goda prestanda med ett relativt lågt pris – jämfört med Apple, Samsung och Sony.

* * *

Honor8_Blue_FrontHuawei Honor 8

Betyg: Fiskegubbar-4
System: Android 6.0 (Marshmallow)
Skärm: 5,2 tum HD
Kamera: 12 megapixlar
Minne: 32-64 gigabyte + SD-kort
Pris: från 4 000 kr

Den lite egensinniga Folkparti-färgen tycker jag är snygg, om än lite väl glad, och finishen är fin, inte särdeles diskret utan lite nyrik. Honor 8 finns också i pärlvit och midnattssvart, samt även en specialutgåva i guld, kallad Honor 8 Premium. Då är lagringen 64 gigabyte i stället för 32 och det finns även plats för två sim-kort. Det kan vara bra för dem som måste hålla isär jobb och privatliv, eller kanske vill ha ett speciellt separat Swish-abonnemang till sin egna firma för att ta hand om försäljning. Priset på Honor 8 varierar en del, men man kan räkna med att Premium-modellen är 500 kronor dyrare.

Telefonen ligger inte uppe i toppen i premiumsegmentet (och kostar 2/3 av en sådan), men känns ändå kvick och har funktioner som fingeravtrycksläsare på baksidan, plats för SD-kort för att bygga ut minnet och en rätt avancerad kamera som känns igen från Huawei P9 som Digitalt recenserade i våras, med dubbla kameralinser – en färg och en svartvit – och tar bilder med 12 megapixlar.

* * *

Honor8_Blue_Back

Honor 8 har ett medelstort batteri som laddas aggressivt, och bara 10 minuters laddning räcker till två timmars samtalstid. Något slags magi finns det inuti, då jag upplever att batteriet räcker längre än de flesta Androidmobiler jag provat i storleksklassen 5,2 tum. Skärmen är HD-upplöst (1 080 x 1 920 pixlar) och bra utan att blända totalt.

Tydligen ska Honor 8 få en uppdatering till nya Android-systemet version 7.0 (Nougat) och då blir telefonen än mer attraktiv. Det sägs nämligen att en ny version av Huaweis egna gränssnitt EMUI – som ligger ovanpå Android och försöker efterapa vissa egenskaper hos iPhone – också kommer att förändras så att vi får en lite cleanare Android-upplevelse framledes. Det är bra!

Jag är inget större fan av Huaweis – eller någon annan tillverkares, för den delen – specialanpassningar av Android så det blir spännande att se hur Nougat-uppdateringen efter årsskiftet blir, men sannolikt förstärks rekommendationen av denna prisvärda telefon. Är du tveksam, så bida din tid och vänta in detta.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55