Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

HTC:s lyxiga metallmobil och retroskal

htc_one

I tisdags visade HTC upp sin uppföljare till fjolårets mest prisbelönta lur, HTC One, på ett stort jippo i London. Nya HTC One är en femtumsbest, till 90% gjord i metall vilket gör att den känns exklusiv, pondusförstärkande och inte minst skön i handen.

Annons

Den är tillverkad i ett böjt stycke metall vilket tar två timmar per lur att få till, utan glapp, kanter och fula fogar. Huvudsakliga färgen är den mörkgrå Gun Metal Gray som syns ovan, men även en ljusare Glacial Silver och Amber Gold kommer mot slutet av april (se bild längst ned).

De stora nyheterna är dels kamerans nya extra-lins som samlar in avståndsdata och gör att du i efterhand kan ändra fokus och skapa bilder med kort skärpedjup, även om de inte var tänkta så från början. HTC One använder likt föregångaren något de kallar för ultrapixlar, och bara 4,1 mega-sådana, vilket innebär att bilderna blir mindre. Nu vet alla och envar att det är dumt att stirra sig blind på antalet pixlar, det är ju hur vettiga pixlarna är som gör en bra bild, men jag känner ändå att det kan bli svårt för HTC att övertyga en presumtiv köpare om att 4,1 verkligen är bättre än till exempel 16, eller 41.

htc_one_dot_case

En oväntat skoj nyhet var det retroinspirerade, perforerade skalet Dot View Case, genom vilket man kan se pixliga notifikationer, klocka, väder och annat genom att bara dubbelknacka på skalets front. Det sägs att en mobilanvändare trycker på sin telefon 150 gånger per dag, ofta för att kolla klockan. Med Dot View-caset ska detta bli enklare, snyggare och mer batterisnålt.

Skalet kommer först att släppas i en mörkgrå färg, men senare i fler mer varierade kulörer. Jag vill spela Space Invaders eller Masken på det.

Nya HTC One släpps i nästa vecka och kommer att kosta 6 490 spänn i Sverige, vilket lägger den högt upp i lyxsegmentet. Men det verkar också vara en mycket komplett telefon. Hur bra bilder och video den klarar att ta, hur batteritiden är i själva verket och hur deras Sense och andra anpassningar av Android känns – det kommer vi fortsätta ta reda på.

htc_one_m8_all_colours

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar