Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

HP Envy Rove20 – gigantisk ny padda

Publicerad 2013-05-24 14:16 | Uppdaterad 2016-02-24 20:31  | Lästid: 2 minuter | Mats Rydström

Vi tar en snabbtitt på ENVY Rove20 från HP, som visades upp igår. De kallar den själva för en mobil allt-i-ett-dator, andra kallar detta nu aningens växande segment för tabletops. Jag ser en jätte-jättestor Ipad. Som väger 5,3 kg!

Lenovo Horizon och Sony Vaio Tap 20 är två andra exempel i tabletop-genren, de kör Windows 8 (som ju är anpassat för pekbruk men inte direkt frälst vanliga datoranvändare – läs mer om PC:ns död i ett tidigare inlägg på bloggen) och låter flera samtidiga användare peka för att till exempel spela enklare sällskapsspel när paddan ligger horisontellt på ett bord. Då kan man multitoucha på upp till tio punkter på skärmen samtidigt. Annars står den i ett ställ och kan användas med mus och tangentbord som en vanlig dator.

ENVY Rove20 har en Intel Core-processor av Haswell-typ som kommer i produkter från juni, den har 1 Terabytes hårddisk, en 20-tumsskärm med 1 600 x 900 punkters upplösning (acceptabelt men ger inte någon Ipad-liknande pixeltäthet), samt liksom många andra HP-produkter Beats-förstärkt ljud med mini-subwoofer. Batteritiden ska sträcka sig upp till fyra timmar enligt  Trusted Reviews.

Se så glad man blir av ENVY Rove20! Släpps i Sverige i slutet av juli och kommer då att kosta runt 10 000 kronor.

På HP:s egen blogg The Next Bench finns lite mer info.

Dela på Facebook
Tweeta