Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

HP satsar på billiga 2-i-1-datorer – men de rysliga färgerna är knappast för vuxna

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-05-21 09:43  |  Lästid: 2 minuter
HP Pavilion x360 13.3_Modern Gold_ tent mode with threading detail

För en månad sedan släppte HP lyxiga Spectre 13,3 samt modeller med guld och Swarovski-bling – och i sommar är det så dags för budgetlinjen Pavilion att få en uppdatering.

* * *

HP Pavilion x360 är en billig bärbar 2-i-1-dator där x360 betyder att skärmen kan vridas runt så datorn blir en pekplatta, kan ställas som ett tält, läggas ut platt på ett bord eller användas som vanligt. Den har fått gångjärn kopierat från premiummodellen Spectre x360, och vissa övriga hyfsat snygga förbättringar.

HP Pavilion x360 13.3_ Modern Gold_ multiple view

De finns nu i tre skärmstorlekar: 11, 13 och 15 tum, men det är den mittersta som är intressant. 13-tummaren kostar nämligen lika mycket som 11-tummaren: 5 000 kronor. Mer är mer.

De har blivit tunnare än tidigare, 13-tummaren väger 1,6 kg och har HD-skärm, sjätte generationens Intel-processor och omkring 9 timmars batteritid. HP har ett samarbete med B&O Play för ljudet, vilket åtminstone innebär att danskarnas logga visas jämte högtalaren – om man ska vara cynisk. Och sedan finns de med mängder av olika processorer och minnesstorlekar, som alltså kostar extra utöver de nämnda 5 000.

HP Pavilion x360 släpps i juli och det lär därmed dröja lite innan vi kan räkna fram en jämförbar maskin med olika Macbook-modeller, Lenovo Yoga 900 eller Dell XPS 13, för att se hur prisvärd den verkligen blir.

HP Pavilion x360 11.6_Modern Gold_rear hinge detail

Det är tydligt att HP riktar in sig på sensommarens skolstart, med lite enklare, billigare men ändå funktionella och hyfsat eleganta bärbara. I den guldfärg som vi visar här på sidan alltså!

För att tilltala yngre kör de nämligen inte bara med modeller i guld, silver, vitt och svart, utan även med extremt osmakliga färger som rött, blått och lila. Det är knappt så att man vill publicera denna styggelse… men okej då!

HP Pavilion x360 15.6_Sport Purple_Back Left Facing
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar