Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fem av höstens mest intressanta nya racingspel

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-10-13 11:01  |  Lästid: 3 minuter
driveclub_vr_900px

I dag släpps PlayStation VR i Sverige, den nya hjälmen till PS4 som ses som ett av de viktigaste bevisen för att 2016 är året då virtual reality verkligen händer. Ett av lanseringsspelen är Driveclub VR, men det är bara ett av flera heta motorsportspel som finns ute eller släpps under hösten. Här är fem att hålla koll på!

* * *

1. Forza Horizon 3

https://www.youtube.com/watch?v=vD1ccSM9qiA

Format: Xbox One
Släpps: Ute nu

Uppföljaren till 2014 års kanske allra bästa bilspel är ett rent nöje snarare än en realistisk simulering av hur det verkligen är att susa fram i olika fartvidunder. Microsofts Horizon-serie handlar om att upptäcka en öppen värld, tävla i speciella lopp, utmana förare du kör förbi eller bara tävla mot dig. Här är vi i Australien i stället för som i Forza Horizon 2 på (en visserligen påhittad version av) franska rivieran. Digitalt återkommer inom kort med en recension!

* * *

2. Driveclub VR – varning för åksjuka!

Format: PS4
Släpps: 13 oktober

Driveclub var ambitiöst men inte helt lyckat, och präglades av problem vid lanseringen för ett par år sedan. Nu hoppas vi att VR-versionen lyfter konceptet med onlineracing i klubbar. Digitalt kommer inom kort testa PS VR och återkommer med ett utlåtande om tekniken och spelet! Alla virtual reality-system har hittills haft en tendens att framkalla lätt illamående, låt oss hoppas att vi slipper det i Driveclub VR.

driveclub_vr_1

* * *

3. Äntligen ett nytt mc-spel med Ride 2

Format: PC, PS4, Xbox One
Släpps: Ute nu

Italienska Milestone har tidigare i år släppt såväl MXGP2 som Sébastien Loeb Rally EVO. Här nu en uppföljare till motorcykel-liret Ride. Sådana spel översvämmar inte direkt marknaden, det verkar dessutom vara förbättrat på alla punkter från originalet så kan vara värt att kolla in för den mc-intresserade.

* * *

ride2_1

* * *

4. Krävande Motorsport Manager

Format: PC, Mac, Linux
Släpps: 10 november

Här förklarar utvecklingsteamet sin vision med spelet, som i stället för att låta dig leka förare erbjuder dig rollen som stallchef. Läs mer om det i våra två förhandsartiklar, här och här. Trots att det ”bara” är ett simulatorspel kommer det tyvärr inte gå att spela på enklare datorer utan speciellt grafikkort. Trist, speciellt som vi med bärbara Mac-datorer inte direkt är bortskämda med spel.

* * *

5. Blandade första intryck av WRC 6

Format: PC, PS4, Xbox One
Släpps: Ute nu

Årets officiellt licensierade rallyspel har tacknämligt split-screen för att spela mot en kompis på samma skärm, en gammaldags grej som tyvärr blivit allt mer ovanligt. Vi har hittills bara snabbtestat spelet på Playstation 4 och tyvärr är inte grafiken, ens med en bil på skärmen, speciellt bra men det kan säkert variera en delberoende på plattform, och kanske är bäst med en rejäl spel-PC. Kartläsarens samtalston och rytm känns inte genomtänkt eller ordentligt testat, men körkänslan är rätt god.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55