Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Höstens 10 bästa spelprylar – från rattar och möss till headset och hårddiskar

Analogue_NT_Zelda
Skaffa ny mus, ratt, handkontroll, hårddisk eller headset och lyft ditt spelande ett par snäpp i höst! Här är 10 speltillbehör som antingen precis släppts eller kommer under hösten. Då svenska priser antingen inte finns än, eller prylarna bara kan beställas från utlandet, anges priserna också i dollar och euro.

1. 8-bitarslyx för Nintendo-nörden

Analogue_NT

Annons

Analogue NT

Gillar du att spela dina Nintendo 8-bitarsspelklassiker, men börjar själva konsolen sjunga på outrot efter sista refrängen? Denna nya replika har, förutom slick design, alla finesser man kan tänka sig – men kostar också mer än ett nytt Xbox One eller Playstation 4!

För att spela i full HD måste du köpa till en dyr hdmi-adapter, och metalliclack (svart, blått eller rött) kostar ytterligare. Men för många är pengar inget problem, vilket bevisas av att den första upplagan av systemet redan sålt slut.

Kolla in analogueinteractive.com och deras sociala medier för att få veta när det går att beställa igen!

Pris: från 500 dollar

 

2. Ratt till både Xbox One och PC

Logitech_G920_Driving_Force

Logitech G920 Driving Force

Det har gått löjligt trögt med racingtillbehör till Playstation 4 och Xbox One, men nu är äntligen Logitech på banan med sin första ratt till Xbox One (och till PC) som släpps i oktober. Designen känns tydligt igen från tidigare modeller, med ratt i läder och pedaler i rostfritt stål. Växelspak finns som tillbehör.

Pris: 4 400 kr

 

3. Prisvärt headset för audiofiler

Polk_Audio_Striker_Pro

Polk Striker Pro P1/Zx

Snyggt gaming-headset, som även funkar bra som hörlurar för finlyssning av musik, och släpps i september. Lyxigare skinn- och metall-konstruktion än den sedvanliga syntetiska känslan hos headset, med över tre meters löstagbar och extra isolerad kabel. Detta framhåller många tillverkare ska minimera läckage mellan chatt och övrigt spelljud, men huruvida det kan bevisas lämnar vi åt elektroingenjörerna.

Finns dels för Playstation 4 och Xbox One, med en adapter som ansluts till respektive handkontroll, och funkar givetvis med datorer, mobiler och paddor. Distribueras, såvitt vi vet, inte i Sverige men kan beställas via polkaudio.com

Pris: från 130 dollar

 

4. Tangentbord för storchattaren

Nyko-Type-Pad

Nyko Type Pad

Känner du någon som kör tv-spel med tangentbord på soffbordet? Inte vi heller. Samtidigt finns massor på konsolerna som är krångligt att göra utan tangentbord. Med detta tillbehör, som kläms fast undertill på en vanlig handkontroll blir allt lättare. Släpps senare i höst till Playstation 4 och Xbox One.

Pris: 35 dollar

 

5. Världens coolaste spelmus?

razer_mamba

Razer Mamba

Såväl extremt noggrann med en upplösning på 16 000 dpi (motsvarande 0,1 millimeter), och snygg med programmerbart, pulserande ljus. Den har också inställningar för att anpassas efter speltyp och din personliga klickstil – från hårt och distinkt till snabba och lätta klick. Trådlös men kan också användas med sladd när den laddas. Beställs via razerzone.com

Pris: 100 Euro

 

6. Transformers-kontroll för mobilspel

mad_catz_lynx9

Mad Catz L.Y.N.X. 9

Knasigaste speltillbehöret är denna Transformers-liknande handkontroll som kan vecklas ut och anpassas för att passa den enhet som du för tillfället lirar på, om det så är en telefon eller surfplatta.

Pris: 300 dollar

 

7. Snabba upp datorn med gigantisk SSD

Samsung_SSD_850_Evo

Samsung SSD 850 Evo 2 TB

En stor och snabb hårddisk i datorn är extra trevligt för spel, som då slipper alla former av laddtider. Snabbare blir det inte än med en SSD – fast minne i stället för en traditionell hårddisk med skivor och rörliga delar – och Samsung är störst och värst. Nya SSD 850 Evo rymmer hela 2 terabyte men kostar mer än fyra gånger så mycket som en vanlig hårddisk!

Pris: 8 500 kr

 

8. Skaffa övermänsklig fuskhörsel

TurtleBeach_PX24

Turtle Beach PX24

Inte så snyggt som Polks headset men med kraftiga 5 cm-element och en teknik som ger dig övermänskligt bra hörsel, om man får tro tillverkaren. Detta med en speciell förinställning som gör att ljud av annalkande spelare förstärks, redan innan de är synliga för dig.

PX24 funkar till alla typer av konsoler, datorer och mobiler och har en liten förförstärkare på sladden som ger bättre ljud och snabb tillgång till alla funktioner.

Pris: 80 dollar

 

9. Få plats med fler spel i konsolen

Nyko-Data-Bank

Nyko Data Bank

Microsoft och Sony släpper nu visserligen nya modeller av sina konsoler med större hårddisk på 1 terabyte. Men om du redan har en och får kämpa mot begränsat utrymme, och avinstallera gamla spel när nya ska in, så kan detta tillbehör kanske hjälpa.

Finns redan till Playstation 4, och släpps mot slutet av året till Xbox One. Sätt i valfri 3,5-tumshårddisk upp till 6 terabyte i detta skal, som sätts fast ovanpå Xboxen. Och gör den ännu lite fulare.

Pris: 40 dollar (utan hårddisk)

 

10. Nya dyra proffs-kontrollen till Xbox

xbox_elite_controller

Xbox Elite Wireless Controller

Framtagen efter feedback från proffsspelare som sliter sönder sina handkontroller snabbt, och ofta får köpa nya. Denna modell är tyngre och mer välbyggd, med utbytbara spakar och paddlar på undersidan – men ser också ut att bli dyr. Släpps i oktober, exakt svenskt pris ännu inte offentliggjort.

Pris: 150 dollar

Mats Rydström

* * *

Mer om spel:

Spelklassikern King’s Quest återupplivas med fem nya delar

Veckans 8 bästa speltrailers från Gamescom-mässan i Köln

9 spel till nya Windows 10 – många av dem kan du testa redan nu!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar