Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Högteknologisk löpträning med Nike+ och Samsung Gear S

samsung_gear_s_nike1

Nya smarta klockor från LG och Samsung skrev vi om redan i torsdags men under eftermiddagen idag kom lite fler detaljer om den ena av dem: Samsung Gear S.

Priset landar på 3 600 kronor i Sverige, högre än för enklare klockor och springband som vi nämnt tidigare i Digitalt-sammanhang – men det förklaras med att klockan också är en mobiltelefon i sig med inbyggd 3g-mottagare, som gör att du kan sköta åtminstone många av de grundläggande telefonifunktionerna utan din smartphone. Du kan alltså både ringa, messa och mycket annat. Bland annat hålla koll på hur du kutar!

Annons

Nike+ Running lanseras nu i specialversion anpassad för just Gear S och förinstallerad på alla klockor. Du då får fullständig mätning av dina löpäventyr med tempo, distans, tid, puls och kan lämna (den allt otympligare) mobiltelefonen hemma – musikspelare finns också inbyggd.

Gear S är IP67-klassad och därmed regn-, snö- och smutssäker, och skulle nog duga även för dagens Ö Till Ö.

Du missade väl förresten inte Claire som ritar snoppar och spelmonster med sina Nike+löprundor, som jag skrev om för ett par veckor sedan?

Här ytterligare exempel på hur Gear S och Nike+ kan se, samt mer traditionellt urtavleutseende. Fler smarta klockor-nyheter väntas under IFA i Berlin, en mastodontmässa som drar igång i mitten av denna vecka. I år kan Digitalt endast bevaka den på avstånd, men vi kommer att kommentera de mest intressanta nyheterna löpande.

samsung_gear_s_nike2

samsung_gear_s

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar