Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Hemma hos Memoto

Succén med Digitalt-bloggens hembesök fortsätter. Den här veckan hälsar vi på hos Memoto i Gamla Stan i Stockholm, som bygger den hajpade lifelogging-kameran med samma namn.

Lifelogging? Låt mig förklara. Memoto är en pytteliten digitalkamera som är tänkt att monteras på skjortan eller kavajslaget. Den tar två bilder i minuten, dygnet runt och spelar alltså i praktiken in allt som händer i ditt liv. Du vet alla de där gångerna du önskat att du haft en kamera med dig? Just det. Du borde ha haft en Memoto.

Annons

Dessutom öppnar den en helt ny värld av möjligheter för stalkers och paparazzifotografer. Men det kan vi prata om en annan gång.

Memoto drog in en halv miljon dollar i en mycket uppmärksammad Kickstarter-kampanj under hösten. Hur det gick till kan du läsa om här.

Oskar Kalmaru är marknadschef och medgrundare på företaget. Ungefär då dinosaurierna vandrade på jorden drev han videosajten bubblare.se, ett slags svenskt proto-youtube som var rätt populärt när det begav sig. Här plåtas han av fotograf-Anna för ett kommande reportage i Computer Sweden.

Så här ser man ut med en Memoto på skjortan. Den känns förvånansvärt liten och behändig i handen. Kameran jag fingrade på var dock en icke-fungerande prototyp, så det gick inte att kika närmare på bildkvaliteten.

Tidigare satt it-entreprenören Ted Valentin i lokalerna, mest känd för sajterna bestofsvt.se och restaurangkartan.se, men även för hotellbokningstjänsten Tripbirds.

När han flyttade ut lämnade han ett kraschat Tripbirds-flygplan efter sig. Vet inte riktigt hur man ska tolka det.

Petri Määtä är Art Director på Memoto och den som styr upp bolagets Iphone-app. Den används för att sortera och dela bilder från kameran via exempelvis Facebook.

Ungefär så här ska den se ut, är det tänkt.

Är du sugen på en Memoto? I april påbörjas leveranserna, men drygt 3000 pers0ner står redan i kö på förköpslistan. Vill du förboka ett exemplar så gör du det här. Prislappen ligger på 279 dollar, knappt 1800 kronor.

/Daniel

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar