Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Hello, world!

Daniel och Linus har kvistat vidare men Digitalt-bloggen lever kvar med dagliga prylnyheter, tester, tankar, trender och tips.

När det långhåriga drägget på bilden ovan senast vikarierade i redaktionshuset för något år sedan var den första frågan från random kontorsmänniska om ”jag var killen som skulle laga skrivaren”. Det var jag ju inte men la i papper, skakade om tonern och gick sedan och redigerade något om belgiska designern Ann Demeulemeester (assvårt att stava till).

Annons

Jag vill åtminstone försöka klä av tekniken till dess skelett: att vara ett hjälpmedel för upplevelser. Därmed inte sagt att det inte är viktigt med fyrkärniga processorer och dubbelt så hög busshastighet. Men när jag började gilla www nån gång hösten 1994 var det främst för att jag såg ett klipp där ett Slayer-fan får bandloggan inskuren i armen och det blöder och brinner.

Sedan dess har teknik, webb, prylar, spel (och i varierande grad hårdrock) varit mitt jobb.

Snabbspolar vi fram från prekambrium så skötte jag åren 2004-7 just den sajt du nu besöker, samtidigt som jag skrev spelrecensioner och tekniktester i gammelmedia-Café. Jag är givetvis mycket glad och hedrad att få ta över Digitalt och hoppas vi kommer att trivas tillsammans och lära oss något av varann.

Vissa dagar kan jag känna fjortisentusiasm för en programuppdatering (som igår för småfixarna i Twitter för Mac), andra är jag en framstegsskeptisk neo-luddit – vilket lär märkas i nästa inlägg, om Xbox One.

Senaste veckan har jag också hunnit kolla in några nya kameror och testat HTC One. Mer om det senare.

Välkommen (tillbaka)!

/Mats

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar