Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Handkontrollerna förvandlar din iPhone

logitech_powershell

Här kommer två varianter på en ny typ av joysticks-dockningsstationer till iPhone, som bygger på den nya teknik och mjukvarustöd som Apple introducerade under året. Med nya iPhone 5S och dess betydligt vassare grafikprestanda än tidigare kommer vi säkerligen att se allt mer avancerade spel, som kanske också gör sig bättre med mer traditionella kontroller – i stället för, eller i kombination med, rörelse- och pekstyrning.

Annons

Logitech PowerShell funkar till iPhone 5, 5S (men inte 5C – som enligt Mobilio säljer dåligt i vilket fall) eller femte generationens iPod Touch. Fyrorna passar så klart inte då deras skärmar är mindre men också har den äldre kontakten i botten. Kontrollen gör dels telefonen till mer av den spelkonsol den redan är genom en d-pad, fyra bokstavsknappar på traditionellt tv-spelsvis och två avtryckarknappar på ovansidan. Dels har den också ett batteri som laddar upp telefonen och starkare högtalare. Pris: 900 kr.

moga_ace_power_controller

Moga Ace Power Controller är cirka 30 kronor billigare, men har samma funktionalitet med batteri, och fler kontroller! Den ser mer Xboxig ut, har dubbla avtryckare samt dubbla analoga styrgrejor – att kalla dem spakar vore felaktigt av bilderna att döma. Konstruktionen som skjuts isär och klämmer fast telefonen gör tydligen att den också funkar ihop med iPhone 5C, men jag måste säga att jag tycker att den ser lite opålitlig ut ur stabilitetshänseende.

I nuläget är listan på spel över spel specialanpassade för tekniken rätt kort (Logitech anger Bastion, Fast & Furious 6, MetalStorm Aces, Galaxy On Fire 2, Nitro som exempel) men det kommer självfallet fler. Enligt MacRumours ska Grand Theft Auto: San Andreas släppas i december med stöd för kontroller som dessa.

Vi återkommer eventuellt med ett test när det kommit lite fler produkter att jämföra, och fler spel.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar