Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Halo 5: Guardians föregås av nya Xbox One-versioner av Halo 1-4

halo5_guardians_teaser

343 Industries, Microsoft-studion som just nu utvecklar nästa Halo-spel, släppte i fredags relativt knapphändig men officiell information om Halo 5: Guardians, som kommer att släppas på Xbox One hösten 2015. Studiochefen Bonnie Ross skriver i ett pressmeddelande/blogginlägg att de fått fundera över hur de vill ta Halo in i framtiden och hur de bäst kan ta vara på Xbox Ones nya möjligheter.

Annons

– Halo är inte bara en evig spelserie, det är en del av Xbox-plattformen i sig… Tidigare har Halo-spelen fört Xboxen framåt, visat upp konsolen och dess ekosystem på underhållande och innovativa sätt. Att göra ett Halo-spel som rullar i 60 fps på dedikerade servrar, i den stora skala vi har drömt om i mer än ett decennium – det är inte ett trivialt problem.

Sen flyter det på med främst marketingfloskler, och i bildväg får vi endast två varianter av den ovanstående. På bilden figurerar en Spartan med blått ljus i visiret – möjligen med antydan till kvinnliga former, eller är det bara jag? – och Master Chief undertill som en spegelbild. Enligt Josh Holmes på 343 Industries är denna övre figur ny, och inte kvinnlig. Eller så formulerar han sig medvetet eller omedvetet slarvigt.

Ross beskriver Halo 5: Guardians som en resa, och att spelet inte enbart är målet. Resan inkluderar tv-serien med Steven Spielberg som producent, och enligt Gamespot (bland andra) ska Microsoft också jobba på att återsläppa de fyra originalspelen för Xbox One under året, i vad de kallar en Master Chief Edition.

Detta ska peppa upp spelköparna inför det femte spelet, och det kan ju också vara helt nödvändigt om folk ska kunna återuppleva gamla Halo-spel, eftersom Xbox One dumt nog inte är bakåtkompatibel med de äldre systemen.

Jag glädjer mig personligen mycket åt ett nytt riktigt Halo. När jag intervjuade Microsoft-chefer inför Halo 3 för ett antal somrar sedan lät det redan då som att det skulle bli det sista riktiga spelet i serien, men liknande nonsens sa ju Status Quo om sin hejdå-turné 1984. Det tackar vi också för!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar