Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Google Keep: Post-it 2.0

Ofta behöver jag göra en snabb liten anteckning i mobilen. Då gör jag en av tre saker. Jag mejlar den till mig själv (subject: NY PORTKOD: 1234), jag gör ett inlägg i telefonboken (förnamn: KÖP MJÖLK, SMÖR, BACON, JUICE efternamn: KAFFE, TOMATER, ÄGG) eller ett inlägg i kalendern (BOKNINGSNR JAPAN AIRLINES A3E35). Inget av de sätten är särskilt smidigt. Det ser fult ut, och min telefon fylls  upp av en massa skräp som jag sen ofrånkomligen snubblar över ett par månader senare och inte alls förstår mig på.

Annons

Är du likadan? Då är Google Keep, som släpptes för Android i veckan, appen för dig.

Enklast är väl att kalla idén för digitala post-it-lappar. Keep-appen är till för att spara små, korta anteckningar i form av  text, bilder eller ljud. Det är enklare att rafsa ned anteckningar där än att göra det i kalendern, mejlen eller telefonboken. Dessutom synkas allt till ditt Google-konto, och kan därmed nås från vilken dator som helst med en internetuppkoppling.

Har du använt Evernote? Ja, precis. Det är samma sak, fast i Googletappning.

Jag har testat Keep under förmiddagen och gillar appen skarpt. Den är snygg, enkel och smidig att använda, och känns som ett lysande komplement till Googles övriga tjänster. Ett par uppenbara funktioner saknar jag: möjligheten att lösenordskydda enskilda anteckningar vore toppen. Dessutom önskar jag att  flera Keep-användare kunde dela på gemensamma anteckningar, och uppdatera dem var för sig a’la Google Docs. Tänk till exempel en gemensam inköpslista för lägenheten, där den som inhandlar något bara kryssar av det på listan.

Samtidigt är ju enkelhet själva syftet med tjänsten. Med för många funktioner skulle den lätt bli otymplig.

Google Keep är gratis att ladda ned, men finns bara till Android. Kör du Iphone eller Windows Phone är Evernote ett lika bra alternativ.

/Daniel

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar