Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Gamescom: World of Warplanes och Wargaming.net

World_of_Warplanes_3

Wargaming.net visade upp sitt kommande flygstrids-MMO World of Warplanes, som körts i en öppen beta i ett par månader med över tre miljoner registrerade testare, och nu kommer att släppas i Europa den 26 september.

Annons

Spelet är utvecklat i Kiev, och likt deras tidigare World of Tanks, går det ut på 15-mot-15-fighter. Spelaren kan välja mellan lätta och tunga jakt- och attackflyg, även hangarfartygsbaserade. Det kommer att finnas över 100 olika flygmaskiner från Storbritannien, Tyskland, USA, Sovjet och Japan, från 30-talets enklare biplan fram till och med Koreakriget och jetåldern. Några syns på bilderna här, och även några obskyra utvecklingsmaskiner som aldrig blev operativa kommer att finnas med.

World_of_Warplanes_2

Spelet kommer att finnas både i betal- och free-to-play-version men att köra den sistnämnda ger egentligen inga taktiska nackdelar från att betala för speciella flygplan eller tanks – det kan handla om grafiska eller vissa andra förbättringar men själva planen är inte överlägsna. Det kommer även finnas ett gemensamt konto för detta och World of Tanks som gör att man med hjälp av poäng man tjänar i det ena till exempel kan låsa upp nya grejor i det andra. På sikt kommer de olika spelen samla alla spelare i en community med gemensam ekonomi och en gemensam karta. Här är en ny trailer!

En eventuellt farlig konkurrent var War Thunder från likaledes ryska Gaijin Entertainment, det visades på PlayStation-jippot igår och vi kommer att få en demo under torsdagen.

Wargaming.net, som har hela 2 000 anställda på 16 kontor över hela världen utvecklar även en World of Tanks-version till Xbox 360 som kommer att släppas före årsskiftet och vars slutna betatest inleddes idag (man kan ansöka på worldoftanks.com/xbox). Nästa steg blir World of Warships, som just nu körs i en tidig testversion och kommer att släppas först nästa år. En annan är tabletvarianten World of Tanks Blitz för 7-mot-7 på iOS och Android.

World_of_Warplanes_1

World_of_Warplanes_4

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar