Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Gamescom: ny videodokumentär om Destiny från Halo-skaparna Bungie

destiny_bungie_gamescom_2

Här kommer en purfärsk video kallad Out Here In The Wild och en bunt screenshots från Destiny, det nya spelet från Bungie – som trots avgörande skillnader känns som ett naturligt steg vidare från Halo.

Annons

– Vi är undanskuffade på en liten del av jorden, vi hade tidigare baser på andra planeter men det är oklart vad som hänt med dem nu, säger Brandi House som är workflow engineer som di kallert på Bungie.

Hon berättar att det är en ny värld därute, men samtidigt en bekant värld: en variant av vårt solsystem, och du kommer att få utforska jorden, månen och planeter som Venus, Mars, Saturnus för att se vad som finns kvar och vilka läbbiga typer som bor där nu… På frågan om huruvida de olika klotens unika egenskaper som klimat, atmosfär, gravitation och andra förutsättningar förklarar Bungies pr-ansvarige Genevieve Waldman att detta är ”mythic science fiction”, alltså inte verklighetstrogen sci-fi om det nu finns något sådant:

– Vår målsättning är framför allt att skapa en stabil/konsekvent upplevelse för spelarna, säger hon på ett ungefär och visst skulle det bli på tok för komplext och förvirrande annars om än lite coolt.

Hon berättar vidare att det både kommer att finnas en förhoppningsvis fängslande singelspelarstory men att spelet har en mycket stor onlinedel. En tuff grej är vad de kallar för ”seamless multiplayer matchmaking” för co-op-spel. Det kan plötsligt dyka upp andra spelare när du kommer till ett visst ställe i spelet och så får ni hjälpas åt. Det kommer också att ploppa upp sidoaktiviteter, räder, specialuppdrag och andra utmaningar löpande.

Vapenarsenalen ser lovande ut, och ja, på frågan om fordon var svaret lite kort men ändock ja. Spelet kommer till såväl de nuvarande som kommande modellerna av Sony PlayStation och Microsoft Xbox nästa år.

destiny_bungie_gamescom_1

destiny_bungie_gamescom_3

destiny_bungie_gamescom_4

destiny_bungie_gamescom_5

destiny_bungie_gamescom_6

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar