Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Gamescom: bildsvep från dag 1

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-08-22 09:43  |  Lästid: 3 minuter
battlefield_4

Två möten i timmen under gårdagen lämnade lite tid för direktrapporter, och det är märkvärdigt hur svårt det är att lyckas vara digital på en teknikmässa. Inte bara Digitalt-bloggen hade svårt att komma ut på www. Två av visningarna under onsdagen led av nätproblem och fick baseras på förinspelat material. Men vi kör ett kort bildsvep innan torsdagen drar igång på allvar:

Långa, långsamma köer för att testa Battlefield 4 i multiplayer bakom stängda dörrar, och vara bland de första utanför DICE kontor att uppleva spelet på PlayStation 4. Foto- och filmförbudet var absolut. Men här är i alla fall spelets, enligt multiplayer-producenten Daniel, mest dynamiska karta, Paracel Storm, i färska trailern!

mad_max_1

Mad Max, utvecklat av Stockholmska Avalanche (Just Cause-spelen) ser mycket fint ut med såväl fot- som bilbaserad action. En intervju med företagets boss Christofer Sundberg ska göras om en halvtimme och mer om spelet kommer senare.

rocksmith

Rocksmith 2014 är andra versionen av spelet som tar hela Guitar Hero-grejen ett stort kliv i rätt riktning med spel på riktiga instrument, och denna andra version imponerar särskilt i ett fritt jam-läge, där datormusiker anpassar sig efter hur du spelar.

dead-island-epidemic-1

Fick en kvart-tjugo minuter med multiplayer i Dead Island Epidemic från Deep Silver, med vad de kallar ”PvPvPvE”, som ska utläsas som tre tävlande lag om fyra spelare som krigar mot både varandra och den datorstyrda zombiebefolkningen på paradis-ön.

platar_du_din_javel  gamescom_flags

Du igen?! Filmar du, din jävel?

ea_titanfall_etc batman_arkham_origins_2

Batman: Arkham Origins. Den korta testsessionen imponerade kanske inte överdrivet men spelet som helhet känns ändå lovande.

driveclub

#DRIVECLUB – social racing vars presentation dock blev lite platt på grund av teknikstrul, trots en entusiastiske producenten Col Rodgers. Foto/film-förbud. Mer kommer senare…

gran_turismo_6

Gran Turismo 6 till PlayStation 3 kommer att innehålla läget Vision Gran Turismo, med konceptbilar från diverse tillverkare som Aston Martin, BMW, Bertone, Audi m fl.

killzone_shadow_fall

Killzone: Shadow Fall visades med ny multiplayer. Släpps samtidigt med PlayStation 4 den 29 november.

sky_beach_nordic_party

Avslutande nordiskt spelpartaj på en strand på ett tak.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-24 20:34