Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fyra smarta mobilnyheter i alla storlekar som inte ruinerar dig

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-01 10:32  |  Lästid: 3 minuter

Det har kommit en hel del mobilnyheter i olika former och storlekar, även utanför den allra dyraste toppklassen där vi har iPhone 6S, Samsung Galaxy S7 med flera lyxtelefoner. Här är fyra nyheter från Asus, Motorola, ZTE och Huawei – från 2 500-4 000 kronor!

* * *

1. Moto G Plus

Moto G4

Släpps: juni
Pris: 2 500 kr

Fjärde generationens Moto G är ett mer intressant köp, med modellen Plus som har 5,5-tumsskärm i HD, 16-megapixlelkamera med dubbla fokustekniker: fasdetektor och laser. Här finns också fingeravtrycksläsare,  snabbladdning som ska ge sex timmars batteritid på en kvart, samt andra hyfsade specifikationer som man annars får betala lite extra för men här kostar ett par spottstyvrar.

* * *

2. Huawei P9 Lite

Huawei P9 Mini

Släpps: ute nu
Pris: 3 300 kr

Huawei går som tåget i Sverige och ökar med 435 procent förra året, men deras senaste toppmodell P9 fick blandad kritik i Digitalts test. HD-skärmen om 5,2 tum är lagom stor, och den ligger i linje med vad tillverkare som Sony och LG numera också kallar för ”mini” – medan Apple satsat på en verkligt liten telefon med sin senaste iPhone SE på 4 tum.

Kameran är inte som i storebrodern P9 av den dubbla sorten med Leica-linser, utan har en Sony-sensor på 13 megapixlar men ändå flexibla manuella inställningsmöjligheter. Den har fingeravtrycksläsare på baksidan där den sitter bra, och ett rätt attraktivt pris i mellanklassen.

* * *

3. ZTE Axon Mini

ZTE Axon Mini

Släpps: runt midsommar
Pris: 3 900 kr

Äntligen en telefon som inte ser ut som alla andra! Kinesiska ZTE släpper en miniversion av sin telefon designad av Teague, firman som ritat flygplansjätten Boeing 787 Dreamliner. Snygg är den i alla fall, gjord i ”flygplansaluminium”, tunn och lätt med en subtilt välvd skärm omgärdad av tunna ramar.

5,2-tumsskärmen är tryckkänslig, liksom Apple iPhone 6S och Huawei Mate S, kameran plåtar med 13 megapixlar och förutom fingeravtryck kan den scanna ögonen för att låsas upp. Tyvärr kör de av någon anledning bara gamla Android 5.1 och inte version 6.

* * *

4. Asus ZenFone 3 Ultra

asus zenfone 3 ultra

Släpps: ej klart
Pris: 479 dollar (motsvarar 4 000 kr)

En megastor phablet med skärm på 6,8 tum, som presenterats under veckan som gått på Computex-mässan i Taiwan. Dock med endast vanlig HD-upplösning vilket inte är extremt för en så pass stor skärm – men med stort färgomfång och bra synbarhet i starkt ljus, samt teknik från 4K-världen för att göra varje pixel mer exakt, sägs det.

Den har en 23-megapixelkamera, ett mycket starkt batteri på 6 400 mAh, kraftfulla högtalare med virtuellt surroundljud, samt Hi-Res Audio-stöd för att spela upp ljudfiler med mycket hög kvalitet. Däremot har vi ännu inte information om eventuellt släppdatum eller pris i Sverige.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-08 19:26