Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fyra nya soundbars från Sony, Denon, LG & Harman Kardon

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-12-06 15:45  |  Lästid: 2 minuter

Det har kommit en hel del soundbars i olika prisklasser under hösten, alltså enklare hembiohögtalare med allt i en låda, plus i vissa fall subwoofer. Här är fyra varianter.

Och så det inte blir något missförstånd: Jag har inte provlyssnat alla dessa. Skriver idag från en rökig rockbar i Vinkovci i Kroatien med en Pan pivo. Testa således ordentligt i butik!

lg_soundbar

LG LAP340N
Ett 3,5 centimeter tjockt, 100 watt starkt 4.1-system att ställa tv:n ovanpå (passar apparater från 32 till 55 tum). Vi snabblyssnade på IFA-mässan och upplevde att dess dubbla inbyggda subwoofers gav ett hyfsat fylligt ljud, trots det smärta formatet. Funkar också trådlöst tillsammans med LG:s egna smarta tv-apparater.
Pris: 3 990 kr

denon_soundbar

Denon DHT-T100
Likt LG en högtalarplatta som du ställer tv:n på (upp till 50 tum och max 27 kg), med två diskanter och två ovala element på 2 x 5 tum för mellanregister och bas, samt basreflexportar baktill. Har också blåtand för streaming från mobiler och datorer med aptX-tekniken som innebär uppspelning med cd-kvalitet.
Pris: 2 700 kr.

sony_soundbar

Sony HT-ST3
Sony kallar den för ljudlimpa, den ska läggas framför tv:n eller monteras på väggen, och här ingår även en subwoofer i konceptet. Signalprocessorn vässar de extrema bas- och diskantfrekvenserna för att ljudet ska bli bättre vid låga volymer, och med Virtual Football Mode ska den rätta arenakänslan infinna sig i vardagsrummet. Har blåtand och nfc-tekniken för enkel anslutning.
Pris: 8 500 kr.

harman_kardon_soundbar

Harman Kardon Sabre SB 35
3,2 centimeter tunt 8.1-system på 100 watt med en subwoofer som är den smalaste jag sett, och kan läggas under soffan. Styr ljudet, justera subwooferns styrka och streama musik med en smartphone-app som finns för Android och iOS. Sabre SB 35 har också en IR-repeater som kan användas för att skicka vidare fjärrkontrollens signaler till tv:n ifall högtalaren skymmer dess underkant där mottagaren vanligen sitter.
Pris: 8 990 kr.

harman_kardon_sub
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:20