Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fyra lösa spelrykten som vi hoppas blir verklighet på E3-mässan i Los Angeles

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-12 10:22  |  Lästid: 3 minuter
wolfenstein_the_new_order

Till sist i Digitalts peppgenomgång av vad vi vill se från den kommande E3-mässveckan i Los Angeles bjussar vi på fyra mycket lösa rykten. Visst vore det härligt om några av dessa spel blir verklighet?

* * *

1. Wolfenstein: The New Order 2

Ett rykte säger att Bethesda återigen ska låta dig strida mot nazister och deras robotar (!) i en alternativ historieskrivning där nazisterna vann Andra Världskriget och soldaten B.J. Blazkowicz är mänsklighetens stora hopp. Wolfenstein: The New Order (bilden högst upp) kom 2014, men i höstas råkade en röstskådespelare från det spelet eventuellt prata bredvid mun, och inför E3 har ryktena tagit ny fart om en uppföljare.

Gräver vi djupt i den tidigaste 3D-shooterhistorien finner vi Wolfenstein 3D som släpptes redan 1992 av iD Software, en stilbildande spelutvecklare som sedan förfinade sin teknik och gav oss såväl Doom som Quake. Medan du väntar in veckans övriga nyheter kan du med fördel upptäcka lite spelhistoria genom att testspela Wolfenstein 3D, rakt i browsern via 3d.wolfenstein.com som ser ut så här.

wolfenstein

* * *

2. Red Dead Redemption 2

red_dead_redemption

Här finns bara ytterst små indicier från Reddit och olika andra sajter, men många förhoppningsfulla förväntningar på en ny westernklassiker i en genre som, märkligt nog, helt saknar konkurrens. Det skulle antingen kunna röra sig om en remastring av originalspelet Red Dead Redemption från 2010 – nu till Xbox One och PS4 – eller en riktig uppföljare. Rockstar Games senaste storspel Grand Theft Auto V har funnits ute på marknaden sedan 2013, men visserligen fått omfattande extra onlineinnehåll. Sannolikheten är kanske låg, och om det nu blir något på E3 lär det röra sig om en första teaser och inte mycket mer – enligt Digitalts bedömning.

* * *

3. Elder Scrolls V: Skyrim

elder_scrolls_V_skyrim

Skyrim säger ni? ”Fus ro dah” säger vi! Det ryktas nämligen att Bethesda också håller på att putsa på en next gen-remastring av detta monumentala rollspel, som först släpptes till den äldre konsolgenerationen 2011 och då sålde sisådär 20 miljoner exemplar. Det vore om inte annat ett utmärkt sätt att kratta manegen inför framtiden.

* * *

4. Dead Rising 4

dead_rising

Här är det också mycket snålt med information, men en läcka på ett par bilder gör gällande att ett nytt spel i denna survival horror-serie ska vara på gång som uppföljare till Dead Rising 3 (2013) och nu bjuda på co-op-spel för fyra personer. Det var ju ett av släppspelen när Xbox One lanserades i USA, men fick naturligt nog inte samma uppmärksamhet här eftersom Microsofts konsol blev kraftigt försenad till Sverige. Om man ska ta det som ett tecken kan man besöka den för tillfället taffligt nedtagna sajten dead-rising.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-26 13:44