Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Frukost med Sony Xperia Z

 |  Publicerad 2013-02-13 11:30  |  Lästid: 3 minuter

Sony bjöd in till pressträff för att visa upp sin nya Xperia Z. De gillar sånt, pryltillverkarna. Man samlar ett gäng journalister i lämplig lokal, bjuder på mat, visar några prylar och hoppas att det ger lite uppmärksamhet i form av bloggposter, recensioner och annat.

Värt att notera är att Apple, världens i särklass mest framgångsrika mobiltillverkare, aldrig gör sånt här. Men det skrivs ju rätt mycket om dem ändå.

Nåväl. Digitalt-bloggen svalde självklart betet med hull och hår. Här nedan lite bilder från tillställningen och ett par intryck av Xperia Z som, faktiskt, känns riktigt lovande.

Vid frukosten stod Wille från Feber och hängde. Sveriges skönaste pryljournalist? Tror nog det.

Här sitter de. Journalisterna. Gammelmedia. Pk-eliten. Se hur de låter sig mutas av storkapitalet med gratis frukostfrallor och sköna fåtöljer. Inte Digitalt-bloggen. Bara här får du den osminkade sanningen om spelet bakom prylbranschens kulisser!

Äh, jag tar lite mat jag också.

Xperia Z då? Det första intrycket är bra. Skärmen, fem tum stor med full-hd-upplösning, är skarp och ljusstark. Operativsystemet, Android 4.1 (Jelly Bean) som vanligt, flyter på mjukt och utan skavanker.

Telefonen ligger bra i handen och känns riktigt gedigen. Helhetsintrycket är betydligt bättre än den något plastiga föregångaren Xperia V, som jag inte alls tyckte om. Formen påminner mycket om en Iphone 5, fast större och något klumpigare.

”Posera lite Sony-mässigt,” sa jag till Erik Yström från Sony. Då ställde han sig så här. Vet inte riktigt hur man ska tolka det.

Sony är väldigt stolta över telefonens kamera. Klart är att den tog betydligt bättre bilder än min HTC 8X:

Blommor enligt Sony Xperia Z.

Samma blommor enligt HTC 8X.

Sugen? Xperia Z ska dyka upp i svenska butiker om ett par veckor. Fullständiga specs hittar du här. 

/Daniel

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-09-01 14:11