Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Fredagssvepet del 1: Battlefield, Mavericks, Macbook Air och… SpaceX?

Kör lunchkoman ett tag till så här på fredageftermiddagen i sällskap av vårt fredagssvep med omvärldsbevakning och nyheter från den digitala sfären! Del 1 av 2.

De senaste 15 årens största framsteg

Tekniksajten ARS Technica firar 15-årsjubileum och tittar tillbaka på innovationerna som förändrat världen under deras existens. Och enligt första delen i artikelserien är de mest banbrytande företeelserna tydligen Twitter, Amazon och… SpaceX?

Annons

Nya MacBook Air redan sönderplockad – för din skull!

Man älskar ju iFixIt som plockar sönder alla grejor de kommer över, men också plåtar av processen och förklarar hur du kan laga dina it-manicker alldeles själv i stället för att en trött sommarjobbare tar femtusen i pröjs för att laga i en kvart och spela WoW resten av dagen. Nu har de gjort det igen med den i veckan presenterade MacBook Air, som du kan se här.

Den har framför allt uppmärksammats för dess påstådda 12 timmars batteritid. Detta har åstadkommits dels då deras nya SSD-diskar för lagring blivit mindre och batteriet kunnat göras större, och att den nya Intel Haswell-processorn är mer effektiv. Siktar själv på att plocka sönder mitt låneexemplar och återkomma med en detaljerad testrapport i nästa vecka eller efter det.

Mac OS X Mavericks kan köras på äldre maskiner

Apple visade ju bland annat också upp deras nya operativsystem OS X Mavericks under utvecklarkonferensen tidigare i veckan – och registrerade utvecklare kan nu ladda ned en testversion här.

De har inte gått ut med en officiell lista på kompatibla datormodeller men det verkar preliminärt som att alla som kan köra det nuvarande systemet Mountain Lion ska klara Mavericks. Enligt AppleInsider ska man kunna gå direkt från förrförra versionen, Snow Leopard. Grundkravet är en Mac med Intel-processor (och alltså från 2007 med Core 2 Duo), men vissa grafiska funktioner kan kräva mer än de absolut äldsta, enklaste grafikkorten.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar