Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Forza Horizon återkommer i höst – nu med maxad bilaction i Australien

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-27 13:40  |  Lästid: 2 minuter
Forza Horizon 3 Lamborghini on Beach

Forza Horizon 2 var Digitalts favoritbilspel 2014. En spinoff från Forza Motorsport-serien, som delar biltekniken och en förenklad version av körkänslan, men paketerar det i ett lite lätt larvigt men enormt underhållande biläventyr i en öppen värld.

Läs gärna Digitalts recension av Forza Horizon 2 här!

Redan den 27 september kommer Forza Horizon 3, som bytt den fiktiva versionen av franska och italienska rivieran mot Australien. Kampanjen kan nu också spelas i co-op av fyra spelare, och på samma sätt som tidigare finns alla möjligheter att spela både själv och mot andra. Spelets ”drivatarer” gör att man ofta glömmer att man inte spelar online, de baseras på verkliga spelare men körs bara runt på vägar och gator av Xbox själv.

Variationen blir större och miljöerna går från öknar till djungler till storstäder – allt kan upptäckas med någon av spelets 350 bilar. Här är en livedemo från E3-mässan som även visar spontan co-op och flera olika klimat.

Forza Horizon 3 blir först i serien med att också släppas för Windows 10-datorer, och kan även köras på den i augusti kommande Xbox One S i HDR, det vill säga ”high dynamic range”, vilket förenklat innebär mer levande färgåtergivning. Har du både Xbox One och en PC med Windows 10 behöver du bara köpa endera versionen av spelet för att kunna spela på bägge plattformar, de sparade spelen finns i molnet och givetvis uppdateras alla achievments och liknande oavsett system.

Forza Horizon 3 Chopper Buggy
Forza Horizon 3 City Skyline
Forza Horizon 3 Fence Smash
Forza Horizon 3 Gorge Buggies
Forza Horizon 3 Crossing Stream
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56