Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Världens tunnaste smartphone blir lättare

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-02-23 17:59  |  Lästid: 2 minuter

Mobile World Congress, årets stora mobiltelefonhändelse, kör igång på riktigt i morgon i Barcelona. Ska Nokia släppa en Android-telefon, trots Microsoft-övertagandet och totalfokuset på Windows Phone för deras smartphones? Förslaget är att följa deras presskonferens måndag kl 08:30 på den här länken!

huawei_ascend_g6

Bland företagen som tjuvstartat och redan presenterat nytt under helgen finns kinesiska ZTE och Huawei. Huawei Ascend G6, (uppföljaren till P6 som recenserades här), har 4G för snabb surf. Den påminner till designen om föregångaren, fast varierar sig i färgerna. Svart och koppar som skymtar fram längst till vänster är nog min favorit. Den är lite tjockare än P6 med 7,8 i stället för 6,2 millimeter, men har marginellt mindre skärm och är därmed ännu lite lättare med svårslagna 115 gram. Släpps i maj.

zte_grand_memo_2

ZTE:s nya flaggskeppsmobil heter Grand Memo II LTE, är en tunn 6-tummare med Android och senaste versionen av deras gränssnitt MiFavor som syns på bilden ovan.

zte_open_c

ZTE Open C, där C lär stå för Color, har också visats i vitt och orange. Det är en smartphone som kör ovanliga Firefox OS.

Det är alltid intressant att följa nyheterna om mobiler med andra system än dominerande Android och i viss mån Windows. Apple står som alltid utanför sådana här mässor och branschjippon.

Nu törs visserligen ingen ta större risker och alla system har liknande look & feel. Lite nytänk vore inte dumt.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:55