Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Förfesten är räddad! Guitar Hero Live gör välkommen comeback med exklusiva låtar

guitarherolive_rivalsons

Guitar Hero Live är ytterligare ett höjdarspel från hösten 2015, och en välkommen återkomst för musikspelet framför alla andra. Efter ett starkt intro spelade de ganska snabbt bort sig med för många specialversioner och för lite innovation, och det här är första gången vi ser ett helt nytt spel på fem år. I händerna på Freestyle Games, som gjorde DJ Hero-spelen, blir det återigen njutbart att spela brallorna av vännerna framför tv:n.

Annons

Dels får du i Live-läget låtsas stå på scen med ett band, som hejar på dig när du lirar bra och låter dig få veta när du inte lever upp till förväntningarna. Dels kan du i TV-läget hoppa in och spela med till musik-tv-kanaler som snurrar hela tiden. Låtlistan är mycket stor och utökas löpande. Boogietrollet som sköter Digitaltbloggen har rötterna i 70-talshårdrocken och hade gärna sett en mindre satsning på lättviktiga popdängor, men det finns som sagt lite för alla. Hundratals låtar!

Ett av få riktiga rockband som kan mäta sig musikaliskt med forna tiders excesser (åtminstone musikaliska sådana) är Rival Sons från Long Beach i Kalifornien – som funnit en stor och trogen publik i Sverige de senaste fem åren. Som exempel på exklusivt material att läggas till i spelet finns nu tre livelåtar med Rival Sons sedan igår. Utvecklarna är snabba på att översätta nya inspelningar till spelbara låtar i Guitar Hero Live, och få amerikanska band är mer dynamiska och har mer spelvärda riff än Rival Sons.

Möjligen är de tre utvalda låtarna, Keep On Swinging, Electric Man och Pressure and Time, en enkelspårig trio med samma typ av halvsnabba funkgroove. Det är ändå en mycket positiv första överraskning i spelets GHTV-läge, som säkerligen kommer att bjuda på mycket mer för alla smaker.

Guitar_Hero_Live_Guitar_Controller_Gray_1429019250

Guitar Hero Live finns till Playstation 3 och 4, Xbox 360 och One, Wii U men också till den senaste versionen av den lilla Apple TV-dosan (kostar 1 700 kr). Spelet och en ny gitarr kostar från 850 kr ungefär. Den nya gitarren är mer ergonomisk att spela på än tidigare och har sex knappar i par om tre, som mycket förenklat återskapar känslan av att spela på de ljusare och mörkare strängarna på en riktig gitarr.

De enklare svårighetsgraderna är ganska omusikaliska, och i bland kan det vara lättare och mer naturligt att välja en lite svårare nivå för att om inte vinna så utmana sig själv. Då påminner det mer om att känna musiken i fingrarna, och handlar inte bara om att titta och klicka. Med en mikrofon kan man också sjunga med i spelet.

Välkommen tillbaka, Guitar Hero! Vi har saknat dig på några för- och efterfester. Alltid tusen gånger bättre än den lite för nyktre killen med lägereldsgitarr i högsta hugg – alltid en bra inkörsport till tunga musikaliska droger.

Trevlig helg!

Guitar_Hero_Live_GHTV_Dream_Theater_025_1445252332
Guitar_Hero_Live_Sounddial_2_1438698640
Guitar_Hero_Live_scr2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar