Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fnatic lanserar ny spelmus och headset – vill sätta proffsteknik i allas händer

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-14 07:23  |  Lästid: 2 minuter
Fnatic Olofmeister

Fnatic är en organisation med proffspelare inom e-sport som även tagit fram en linje spelprodukter, Fnatic Gear. Nu närmast en spelmus och ett par hörlurar, som kommer att börja skeppas de närmaste veckorna. På bilden ovan syns Olofmeister, som är en av världens främsta CounterStrike-spelare, som spelade in runt 450 000 dollar bara under första halvåret.

* * *

Spelhörlurarna Duel TMA-2 påminner om nya SteelSeries Arctis (recension kommer senare i veckan) i det att det är ett headset som också har tillräckligt sofistikerad design för att kunna bäras ute på stan. De är framtagna tillsammans med danska AIAIAI och ser faktiskt ut att bygga fullt ut på hörluren AIAIAI TMA-2, som redan finns att köpa hos t ex Hi-Fi Klubben (för 1 250 kronor) men är en renodlad musikhörlur.

Fnatic Duel

Det fiffiga är att de har två olika öronkuddar, såväl over-ear som on-ear, beroende på vad du föredrar. Det som framför allt utskiljer Fnatics version är den löstagbara mikrofonen för spelbruk, som syns ovan. Även när hörlurarna används för vanlig lyssning ute på stan finns en inbyggd mikrofon för att du ska kunna ta telefonsamtal.

De ska funka med såväl PS4, Xbox One och datorer, telefoner och surfplattor och ansluts med vanligt 3,5-millimetersjack. Priset är 200 euro (1 975 kronor) och de kommer att börja skeppas med start om ungefär två veckor.

* * *

Fnatic Clutch

Clutch G1 är en ny optisk mus som håller e-sport-klass, med soft touch-knappar och gummibeläggning för bra grepp, och tvåmeterssladd. Den har sensorn Pixart 3310, inbyggt minne för att lagra tre inställningar av musens sju knappar, och har även färg-bling (på vanligt gaming gear-vis) som kan programmeras.

Musen kostar 70 dollar och börjar att skickas till köpare om en-två veckor, enligt Fnatics webbshop.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-14 09:43