Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Fjärrstyrda kaffebryggaren Smarter startar när alarmet går på morgonen

smarter1_900pxBrittiska Smarter lanserar en uppkopplad kaffebryggare i Sverige, som kan fjärrstyras med telefonen och har en kapacitet för upp till 12 koppar.

Uppkopplat kaffe – vad ska det vara bra för? Digitalt skrev redan hösten 2013 om Philips Saecos espressomaskin med wifi (läs och se en demo här!) och tyckte det var en bra idé att få detaljerade recept på krångliga kaffedrinkar som Mamaccino att följa från sin surfplatta.

Annons

Smarter är en enklare apparat för vanligt bryggkaffe, med kvarn ovantill, och kan styras från Android- och iOS-enheter. Formgivningen med borstat stål och utbytbara paneler i tre färger – svart, creme och rött – känns ganska standard, utan att vinna designpriser, medan priset blir relativt högt med 2 500 kronor.

Bryggaren kan styras från mobilen för att du som snoozar-proffs ska kunna starta morgonkaffet från sängen. Det kan synkas automatiskt till ditt alarm så att bönorna sätter igång att malas och vattnet kokar upp så fort klockan ringer. Doften av nybryggt borde rimligen kvickt locka dig ur bingen till en produktiv arbetsdag.

Du kan fjärrstyra bryggaren via appen medan du är ute på ärenden så kaffet är färskbryggt och klart när du kommer tillbaka. Det är också möjligt att tidsinställa bryggning vid olika klockslag för att tajma in möten, se hur mycket vatten som finns i tanken och vad det räcker till, samt justera styrkan och hur länge kaffet ska hållas varmt på plattan.

smarter2_700px smarter3_700px

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar