Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fira Zeldas 30-årsjubileum med att spela en gratis ”remake” direkt i mobilen

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-04-05 12:18  |  Lästid: 2 minuter
the_legend_of_zelda_30_900px

I februari 1986 släpptes det första The Legend of Zelda till Nintendos klassiska 8-bitars tv-spelssystem NES, vilket sedermera har gett upphov till en av historiens största, mest sålda och tongivande spelserier, hela genrer, karriärer, företag, kulturyttringar. Det låter svulstigt, men är i viss mån sant.

the_legend_of_zelda_30_2

Just nu kan du spela en hyllning till originalspelet, i form av en fan-skapad remake kallad The Legend of Zelda – 30 Year Tribute. Spelet kan köras i en vanlig webbläsare (tycks funka bäst i Chrome), och även utan trassel i mobilen!

Huruvida detta är moraliskt korrekt eller ens upphovsrättsligt lagligt kommer säkert att avgöras inom kort av Nintendos advokater – så passa på att klicka här för att spela på zelda30tribute.com

* * *

Nintendo själva firar givetvis också spelseriens jubileum, bland annat:

  1. I mars släpptes The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, en nyversion till Wii U av ett drygt tio år gammalt Gamecube-spel.
  2. Den 15 april kommer en kraftigt rabatterad version av The Legend of Zelda: Wind Waker HD – i en serie de kallar Nintendo Selects (spelet släpptes dock till Wii U redan 2013).
  3. Sedan väntar ju vi alla också på det helt nya The Legend of Zelda-spel som det talats om i flera år, en open-world-version av äventyret, som ska komma under 2016. Men blir det ens till Wii U eller Nintendos mystiska nya konsol?
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56