Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Fem saker vi inte vet om Playstation 4

Så premiärvisades Sonys nya spelkonsol och ingen blev förvånad: Playstation 4 ska den heta. Fler polygoner, kraftigare processor, mer minne och bättre grafik utlovas. Några steg till längs samma väg som konsolvärlden har vandrat i många år. Daniel utvecklar resonemanget på SvD:s spelblogg.

Annons

Så till det vi inte fick veta:

  • Priset! Inte ett ord om vad maskinen ska kosta under hela prestentationen. Spekulationerna börjar på 350 dollar.
  • Vad vi ska spela? Vi fick se en shooter (Killzone Shadowfall), vi fick se ett bilspel (Driveclub), vi fick se några indiespel. Allt är polerat, men ingenting överraskar. Håll tummarna för fler, förhoppningsvis mer innovativa nyheter, lagom till E3-mässan i sommar.
  • Hur ska streamingen funka? Sony antydde en storslagen vision: Att alla spel ska kunna strömmas till alla enheter. Tänk plattor, Playstation Vita och mobiler. Tänk att slippa laddningstider. Tänk Playstation som en tjänst snarare än bara en låda i vardagsrummet. Men exakt hur det ska fungera, med vilka spel och till vilka enheter, vet vi ingenting om än. Som det brukar vara med diffusa visioner.
  • … och när? Räkna inte med att strömmande spel finns tillgängligt när Playstation 4 släpps i höst. Sony vågade inte säga mer än att det hela ska fungera “en dag”.
  • Hur ser den ut? Kontrollen visades upp, men inte konsolen. Oviktigt? Kanske, men också lite märkligt.

/Linus

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar