Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Fyra hörlurar: stora, svarta och dyra

Fyra hörlurar för höstmyzet! Snygga, svarta och mer eller mindre slutna med ljudkvaliteten som ledord (smålurar att stoppa in i öronen av olika slag skrev jag om i tisdags).

Fastän Nokia och Apple kör hårt med glad-grälla färger i sina mobilnyheter så vill du sannolikt inte gå runt på stan med matchande illgula jättekåpor. Eller så vill du just det, går under nick som y0h1o-phAn och har en sån där ryggsäck med gummiknottror på.

Annons

 bowers_wilkins_p7  

Bowers & Wilkins P7
lyxiga
Lyxmärkets första med heltäckande kåpor är större men snarlika deras tidigare modell P5, med konstruktion i rostfritt stål med läderklätt band och kåpor. Dessa har en ny design som gör att de ska följa huvudets form på ett bättre sätt, sluta till jämnare och förbättra ljudet. Fyra centimeter stora element, frekvensomfång från så lågt som 10 till 20 000 Hz med mindre än 0,3 procents distorsion.
Pris: 3 300 kr.

jbl_synchros_500

JBL Synchros S500
aktiva
De näst största i JBL:s nya Synchros-serie (som släpps tidigast i november men innan jul) har tuff design som ju ser ut som ett högtalarelement och sitter och låter i princip lika bra som den lite dyrare toppmodellen S700. De har en dsp (digital signalprocessor) som kallas LiveStage och sägs trolla med musiken, men faktum är att jag föredrar att lyssna utan den. Med bra källmaterial (cd-kvalitet eller bättre) känns det mest som att den tillför en väldigt mild loudness: typ hängmatta på en gammaldags grafisk equalizer, med förstärkt bas och diskant och mindre mellanregister.
Inte nödvändigt. Och ett bra betyg på lurarnas grundkonstruktion. Med musik av sämre kvalitet blir det mer tryck i bitarna med dsp:n inkopplad, och då kan den nog vara bra att ha, särskilt på språng. Batterierna räcker upp till 20 timmar och när de tar slut kan man givetvis fortsätta lyssna utan signal-”förbättringen”.
Pris: 2 600 kr.

sennheiser_momentum_onear

Sennheiser Momentum On-Ear
portabla
En ny mindre version av Momentum, som alltså är on-ears som sitter utanpå örat och inte omsluter det. Dessa har funnits ute ett tag men presenterades på IFA i nya färgerna högblank svart, rött eller brunt. De tidigare var ljusare benvit, blå, grön, rosa. Det är Sennheisers klart snyggaste lurar, en tidlös design i rostfritt stål och kuddar och bygel klädd i Alcantara, ett syntetiskt mockamaterial.
Pris: 1 800 kr.

akg_k845

AKG K845 BT
trådlösa
Tvåtumselement liksom i största JBL Synchros-lurarna är väldigt stort för att vara hörlurar. BT betyder att de är trådlösa och använder blåtand. När det gäller dyra lurar är jag skeptisk mot detta, som kräver komprimering av ljudet för den trådlösa överföringen, och föredrar helt klart sladd men vid vårt test i mässmiljö var det svårt att höra markant skillnad. Batteritiden är åtta timmar och laddas med usb-kabel, men du kan ju också lyssna med vanlig sladd om du vill spara ström eller inte ta risker. Släpps också i november-ish i färgerna vitt och svart.
Pris: 2 600 kr.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar