Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Fem barnförbjudna speltrailers med mördare, maffia och hackers

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-09-28 08:19  |  Lästid: 2 minuter
hitman_ep5_colorado

Fem nya trailers från de kommande nya utgåvorna i spelserierna Call of Duty, Yakuza, Dishonored, Watch Dogs och Hitman – ordnade efter släppdatum. Spelen handlar om krig, mördare, maffiaorganisationer och hackers och är klart inriktade på en vuxen publik. Som du!

* * *

1. Hitman Episode 5: Colorado

Släpps: ute nu
Format: Windows, PS4, Xbox One

Näst sista avsnittet i det senaste, sjätte, och episodiskt uppbyggda Hitman-spelet, i vilket du som titeln antyder befinner dig i klippiga delstaten Colorado. Där ska Agent 47 infiltrera ett milis-träningsläger och ta fyra skurkar av daga, och får samtidigt perspektiv på vad som skett i de fyra föregående avsnitten – som släppts med regelbundenhet sedan i mars. Den spännande upplösningen väntas framåt jul och skådeplatsen är då Japan.

* * *

2. Call Of Duty: Infinite Warfare

Släpps: 4 november
Format: Windows, PS4, Xbox One

Multiplayer är givetvis en stor del – och kanske den huvudsakliga behållningen för många spelare – av kommande Call Of Duty (läs också Digitalts retrospektiv över serien här). Modernare än någonsin är det också, med möjligheten att tillverka olika vapenprototyper. Ett betatest av spelet startar den 14 oktober och görs tillgängligt för dem som förbeställer spelet. Här en genomgång av spelets multiplayer-funktioner och stridsutrustningar.

* * *

3. Dishonored 2

Släpps: 11 november
Format: Windows, PS4, Xbox One

De två huvudpersonerna Emily Kaldwin och Corvo Attano visar här upp en massa olika mer eller mindre kreativa och orealistiskt övernaturliga sätt att döda spelets fiender. Spelet i stort går ut på att Emily ska återfå sin makt som kejsarinna, och för att uppnå målet kan du som spelare använda våld, smygande och superkrafter i varierande kombinationer.

* * *

4. Watch Dogs 2

Släpps: 15 november
Format: Windows, PS4, Xbox One

Vi har skrivit om Watch Dogs 2 ett par gånger (till exempel här), ett hackerspel som utspelas i Silicon Valley och San Fransisco denna andra gång. Trailern handlar om unge hackern Marcus Holloway, och hackerkollektivet DedSec som – inte helt olikt tv-serien Mr. Robot – slår tillbaka mot ett ondsint konglomerat som hotar människors integritet, vel och vä.

* * *

5. Yakuza 0

Släpps: 24 januari
Format: PS4

Kazuma Kiryu har orättfärdigt åkt dit för mord och ska bevisa sin oskuld, i ett nygammalt spel om den japanska maffian Yakuza. Denna Playstation-exklusiva spelserie har funnits sedan 2005, där Yakuza 0 är en prequel till resten – men egentligen var det sjätte huvudsakliga spelet att släppas i serien. Det kom ut i Japan i fjol och kommer nu snart i en version för västvärlden (lagom till jul kommer i Japan emellertid nya Yakuza 6). Massor av illasittande kavajer som döljer tatuerade kroppar utlovas, men för större autenticitet så kommer spelet endast släppas med japanskt tal, men med engelsk textning.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55