Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Fast pris på semestersurfen med Fogg

Fogg är en ny tjänst som ska ge billigare uppkoppling för dina surfbehov på resan. Det är ett sim-kort med abonnemang med fast pris: 149 kronor i månaden för 10 gigabyte data, och lämpar sig alltså för pekplattor, mobiler och andra prylar med läsare för antingen normalt, micro- eller nano-sim-kort. Tjänsten ersätter inte ett vanligt telefoniabonnemang utan är endast avsett för datatrafik, men det ska gå att använda program som Viber och Skype.

Annons

Täckningen är inledningsvis begränsad till Skandinavien, Storbritannien, Irland och Österrike men kommer under juni att utökas med Tyskland, Italien och Turkiet, och fler länder följer enligt kartan nedan.

Här kan man skriva upp sig på en väntelista för att få ett kort, vilket innebär att du får gratisversionen av tjänsten med 1 gigabyte i månaden fritt, i Sverige, Danmark och Storbritannien. Jag hade emellertid inte fastnat för Fogg om det inte varit för detaljen att du slipper bindningstid och sånt tjafs, och kan byta fram och tillbaka mellan 149-kronorsvarianten och gratisvarianten efter ditt resemönster.

Vi har inte kunnat testa tjänsten ännu för att kolla täckning och hastighet men återkommer under sommaren. Eller så gör DU det i kommentarsfältet om du redan testat, eller har tips på liknande tjänster.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar