Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Everybody’s Gone To The Rapture är höstens mest okända spel

Rapture_Art_WIP_Screens_June_Page_14_1377021573

I en preview/trailer-kultur och en tid då vi i förväg vet nästan allt om kommande spel, skivor och filmer känns Everybody’s Gone To The Rapture som höstens mest spännande next-gen-spel. Just därför att vi vet så extremt lite om det.

Annons

Trailern, som visades på Sonys Playstation-presskonferens dagen innan Gamescom, var en av dem som drog mest applåder – trots, eller tack vare, bristen på detaljer som ska få oss att förboka spelet och säkerställa utgivarens intäkter.

Trailern avslutas med payoffen ”This story begins with the end of the world”, och ser ut så här:

If you can’t convince ‘em, confuse ‘em, som Harry Truman sa (om sina republikanska motståndare). Men okej, vi vet lite mer. Närmare bestämt:

• Spelet är ett exklusivt Playstation 4-spel, som kommer att släppas samtidigt med konsolen i slutet av november.

• Utvecklarna The Chinese Room släppte för fem år sedan Dear Esther, vilket med lite god vilja kunde kallas för spel och snarast var en marginellt interaktiv värld att gå omkring i. Det har dock hittills sålt i nästan en miljon exemplar.

Dear Esther utspelades i ögruppen Hebriderna utanför Skottland. Everybody’s Gone To The Rapture i Shropshire i West Midlands-regionen på gränsen till Wales.

• Tekniskt sett bygger det på spelmotorn CryEngine 3 från Crytek.

• Det är också ett förstapersonsäventyr med utforskande av en öppen värld med den mystiska post-apokalyptiska historien som huvudrollsinnehavare. Eller rättare sagt, de sex huvudpersonernas olika historier som vävs samman.

• Interaktionen med spelvärlden ska vara större än i föregångaren, och inte bara handla om att gå omkring. Du kan på något vis påverka händelseförloppet.

Det är det hela. Jag är sjukt peppad! Och kommer säkerligen inte tycka att det färdiga spelet är ett av årets tio bästa. Men heller inte mest uttjatade.

Rapture_Art_WIP_Screens_June_Page_02_1377021558

Rapture_Art_WIP_Screens_June_Page_06_1377021562

Rapture_Art_WIP_Screens_June_Page_11_1377021569

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar