Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

E3: Star Wars Battlefront och Pelé stjärnor hos Electronic Arts

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-06-16 03:26  |  Lästid: 2 minuter
starwars_battlefront_hots_vader

Stark spel-lineup från Electronic Arts på E3-veckan, och svensk dominans under deras presentation med inhemskt utvecklade spel som Mirror’s Edge: Catalyst, nya överraskande Unravel från en liten Umeå-studio, och så klart Star Wars Battlefront. För att inte tala om DICE spelmotor Frostbite, som återfinns i allt från golf- till racingspel.

Storslaget Star Wars som ger gåshud

Fem minuter full action från Star Wars Battlefront, såsom spelet visades upp på Electronic Arts presskonferens i Los Angeles idag. Det var makalöst maxat!

Dels ska spelet innehålla småskalig squad-baserad action med fyra rebeller mot fyra imperiekrigare. Men också som här stora slag med 40 samtidiga spelare som springer, flyger A-Wings, kör AT-AT och härjar med laserpistoler och -svärd. Är man uppväxt med första Star Wars-trilogin är detta, slaget om Hoth, gåshudsframkallande.

Spelet är gjort på DICE i Stockholm och presenterades av Peter Moore, som berömde DICE för spelmotorn Frostbite. Den ligger nu också till grund för många andra EA-släppta spel från olika studios i världen, som vi kommer att återkomma till senare.

 

Fjärde Mass Effect med snygg trailer

Mass Effect: Andromeda kommer det fjärde spelet i serien att heta. Det utannonserades med en braskande film med Johnny Cash version av Ghost Riders in the Sky. Men trailern handlade mer om att skapa en stämning än att visa hur spelet kommer att te sig. Mass Effect: Andromeda släpps till julen 2016.

 

Pelé presenterar FIFA 16

pele_fifa16

Sedan kom fotbollslegendaren över alla andra, Pelé, upp på scenen för att snacka lite om passionen för fotboll. Han beskrev sitt tusende mål som svårast, då det var en straffspark, och mindes även när han som 17-åring i Sverige först träffade svenska blondiner. Att han inte fick fullt så stora applåder som han förtjänade berodde på att alla stod med kamerorna i luften. Här är trailern till FIFA 16!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 15:06