Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

E3: Magnifik Uncharted-final och andra höjdpunkter från Sony

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-06-16 18:16  |  Lästid: 2 minuter
uncharted4

Sony kontrade med en stark uppvisning av spel på måndagkvällen i Los Angeles, där flera av de tyngsta nyheterna hade en klart japansk profil. Men störst är så klart sista Uncharted 4-spelet som fick en magnifik trailer. Du får dock vänta till 2016 med att spela flertalet av de presenterade exklusiva liren.

Uncharted 4: A Thief’s End

Nathan Drake är tillbaka och hänger med gamle polaren Victor Sullivan i sju ljuvliga minuter, skjuter militärpoliser på en marknad någonstans i södra Afrika och kör vårdslöst med en stulen jeep. Så himla bra, som man säger.

I Horizon har maskinerna tagit över

Horizon: Zero Dawn överraskade som ett helt nytt spelkoncept från Guerilla Games – mest kända för sina KillZone-spel. Ett action-rpg som handlar om kvinnan Aloy i en post-apokalyptisk värld med en spillra av ett folk som domineras av djurlika maskiner. Märkligt, men intressant.

The Last Guardian återuppstår

Återuppväckt från de döda och kommer nu exklusivt till Playstation 4, med sin mycket säregna grafiska stil. Fumito Ueda heter mannen bakom spelet, och tidigare Ico och Shadow of the Colossus. The Last Guardian visades redan 2009 och skulle sedan släppas till Playstation 3 någon gång 2011, men så blev det inte.

Såväl fans som Sony ansåg att ett så här pass unikt spel behövs och siktar nu mot släpp 2016

Shenmue III drog in 2,5 miljoner dollar

En uppföljare till ett snart 15 år gammalt kultspel, som skaparen Yu Suzuki driver via en Kickstarter-kampanj. Att spelet är emotsett bevisades av att hela målet på två miljoner dollar nåddes på blott ett par timmar och nu på morgonen var de uppe i 2,5 miljoner insamlade dollar. Shenmue II gjordes av Sega-teamet AM2 och släpptes 2001 till Dreamcast. En annan era, men ett oförglömligt spel.

Besök Shenmue III:s Kickstarter-sida

Remake av klassiska Final Fantasy VII

Ett ännu äldre spel med sina 17 år på nacken är superklassikern Final Fantasy VII, som släpptes till original-Playstation 1997 och nu ska remixas för Playstation 4. Att det står ”play it first on Playstation” måste betyda att det inte blir ett exklusivt PS4-spel.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 14:52