Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

E3: garntrenden, indiespel, retro, remixer och långa köer på onsdagen

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-06-18 21:21  |  Lästid: 3 minuter
starfoxzero

Under E3:s sista dag kommer Digitalt strax testa Forza Motorsport 6 och Gigantic, titta närmare på Need for Speed, Uncharted 4, Call of Duty: Black Ops III och eventuellt också den kommande Destiny-expansionen. Men först en sammanfattning av onsdagen…

Cafés utsände fick chans att spela slaget om Hoth i Star Wars Battlefront, med 20 vs 20 spelare och det var en underbar upplevelse. Mer om det spelet framöver, men som multiplayer-action är det och Warzone-läget i Halo 5 Guardians det bästa vi testat på mässan hittills.

starwars_battlefront_hoth halo_figures yoshis

Garn är tydligen en trend i år, här Nintendos figurer till Nintendo-spelet Yoshi’s Wooly World, som släpps nästa fredag.

unraveled_awards

En av mässans finaste upplevelser hittills är Unravel, ett svenskutvecklat spel om garnfiguren Yarnie. Det har fått mycket uppmärksamhet och nominerats till en rad priser, som synes. Mer om Unravel nästa vecka!

panorama1

Det tredje Tom Clancy-anknutna spelet på E3 är kanske också det coolaste: Ghost Recon: Wildlands, som släpps av Ubisoft under 2016 och utspelar sig i en gigantisk öppen värld. Trailern ovan ger verkligen mersmak!

Väldigt förenklat kan man säga att Rainbow 6 Siege är Tom Clancy-spelet för dig som vill fajtas inomhus, The Division för dig som vill göra det i New York och Wildlands i vildmarken.

develop_kings_quest

Ett kärt återseende: King’s Quest – ett av de mest stilbildande tidiga äventyrsspelen från början av 1980-talet. Det gamla varumärket Sierra, som startades av spelmakarna Ken och Roberta Williams, har återuppväckts och kommer ge ut en helt ny serie episodiska King’s Quest-spel med start i juli.

T-shirt-trycket ovan är en referens till originalspelet och hur man styrde och gav kommandon till huvudpersonen, Graham. Mer om King’s Quest nästa vecka.

Vi har även testat en hel del mindre extravaganta, men ändå intressanta, indiespel. Abzû till exempel – en undervattensupplevelse, snarare än ett regelrätt spel – och Drawn to Death. En indiespecial kommer senare i sommar.

drawn_to_death

Det har varit massor av surr runt Final Fantasy VII i en remixad version för nya konsolerna, men redan den 23 juni släpps också den första expansionen till Final Fantasy XIV: Den heter Heavensward och kan spelas cross-platform mellan PC, Mac, PS4 och PS3.

kratos_sony_ps destiny_soldater

Kratos från God of War och Destiny-figurerna är bara några av dem som vaktar Playstation-montern.

e3_queue_selfie

Några rollspelskrigare av oklart ursprung är med på selfies i den långa Star Wars Battlefront-kön.

fable_legends

Fable Legends

guitar_hero_live

Guitar Hero Live

oculus_ny

Virtual reality är lite för hett just nu, och köerna i Oculus-montern var under onsdagen provocerande långa. Gör ett nytt försök idag.

oculus panorama2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 03:46