Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Dumpade E.T.-spelen funna – blir dokumentärfilm på Xbox Live

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-04-28 12:25  |  Lästid: 2 minuter
ET1

Microsoft har en dokumentärfilmserie på gång under 2014 som heter Signal To Noise och kommer att släppas via Xbox Live. I den berättas om olika viktiga händelser från spelhistorien och först undersöks mysteriet om när “världens sämsta spel” begravdes i New Mexikos öken.

Ja, ni kanske minns att Digitalt skrev om detta redan för ett år sedan? Atari 2600-spelet E.T. The Extra-Terrestrial, som skulle profitera på filmen, var så kass att alla överflödiga exemplar påstås ha dumpats i Alamogordo i New Mexiko. Originalartikeln med bakgrundslänkar finns här.

Då skrev vi att ett filmbolag ville göra en utgrävning och detta skedde faktiskt nu i helgen, enligt bland andra The Guardian som har en längre story. Tydligen ska de ha hittat hundratals spelkassetter och verifierat att myten faktiskt var sann, och det har under morgonen publicerats diverse bilder på grävskopor och gubbar som håller upp E.T.-spel.

På bilden nedan håller alltså Larry Hryb, Microsofts chef för Xbox Lives programinnehåll, i ett påstått upphittat spel. En skeptisk inställning skulle annars kunna vara att hela spektaklet är riggat för att göra bra konsol-teve. Nej, jag väljer att tro.

Exakt när serien och avsnittet Atari: Game Over ska ha premiär är dock ännu oklart.

larry_hryb_tweet
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 03:43