Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Datajätte räddar familj ur wifi-misär!

dlink_wifi-misar

Lever du i ”wifi-misär”? Routertillverkaren D-Link myntar nu det allra mest ultimata I-landsuttrycket som beskriver tillståndet i vårt land. Detta sker i deras nya reklamfilm/webb-tv-doku Det nya trådlösa hemmet. Företaget har inte världens hetaste sexappeal och kanske hoppas på lite viral spridning, som vi bjussar på här. Dessutom förekommer inslag av utbildande karaktär i den 11 minuter långa filmen.

Annons

Men åter till Sverige 2014, där människor tvingas leva under fruktansvärda förhållanden, utan att kunna streama sina favoritprogram.

I filmen besöker D-Links representanter Stockholmsfamiljen Keith och Ingrid, med två barn, som ”trots otaliga försök” inte får ordning på nätverket. Wifi-paniiiik! Pappa Keith anser att de lever i en internetmisär.

– Barnen väljer att vara hemma hos kompisar med bättre wifi. Det känns som att man är en dålig pappa som inte kan ro det här i land, säger Keith.

Digitalt känner verkligen med familjen, och alla andra som lever i wifi-misär. Vi känner för övrigt med dom som drabbats av Ebola i västafrika, med Dawit Isaak, med de nordkoreanska, syriska och ukrainska befolkningarna – bara så det inte råder någon oklarhet.

dlink_pappa_keith

Keith, mannen som gav wifi-misären ett ansikte.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar