Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

D-Links nya supersnabba routrar

Med tanke på Digitalts senaste tre ytterst analoga dagar ter sig en värld med D-Links nya routrar som en avlägsen cyber-matrix-utopi. Den (manipulerade) bilden ovan ser ut som de lögnaktiga uppkopplingsstaplarna på min telefon, problemen uppstod misstänkt nog direkt efter att ha installerat Telenors ”uppgraderade” 4g-inställningar. Nåväl, nog med ludditgnäll.

Annons

D-Links nya 802-11ac-routrar presenterades i Stockholm idag och kan handlas direkt. Den nya trådlösa standarden 802.11ac ska kunna ge upp till fyra gånger så hög hastighet som den nuvarande mest förekommande 802.11n, samt ökad räckvidd. De första konsumentprodukterna med tekniken kom för ett år sedan men nu på sistone har det tagit fart med mobiler som HTC One, Samsung Galaxy S4 och nya modellen av MacBook Air som har detta inbyggt. Har du en äldre apparat som du vill få högre överföringshastighet till finns usb-adaptrar för ett par hundringar.

Bland fyra nya uppvisade routrar är AC1750 (längst till vänster) värst med ett pris på 1 500 spänn och hastigheter på 1 750 megabit per sekund, genom att jobba på två olika band (2,4 respektive 5 gigahertz) med sina sex antenner inneslutna i cylindern. Den har fyra gigabit ethernet-portar och USB 3.0 för att ansluta en hårddisk att streama film ifrån. Man kan sköta inställningar och även komma åt sina lagrade filer med tjänsten Mydlink eller olika mobilappar till Android och iPhones, med vilka det även går göra backup på sina filer och kolla vilka som är uppkopplade så att ingen obehörig är där och snokar.

Digitalt-bloggen har ännu INTE testat att traska i dessa guld och gröna skogar, och ja… tänk igenom vilka andra flaskhalsar du har innan du handlar något i onödan. Men förhoppningsvis kan vi köra ett jämförande test snart mellan en av dessa och Apples nya Airport Extreme-basstation som också just presenterats.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar