Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Comhem lanserar TiVo den 7 oktober

comhem_tivo_1

TiVo i Comhems version lanseras i Sverige den 7 oktober och idag vid lunch fick vi en presentation av bland andra företagets vd, Tomas Franzén, och produktchefen Asanga Gunatillaka. Den sistnämnda har tidigare gjort motsvarande lansering åt och jobbat på Virgins tv-division i Storbritannien, och understryker att med tanke på förhandsbokningarna (45 000 i Sverige mot 60 000 där) så väntas trycket bli stort.

Annons

Sverige är väl mer än moget. Och vad kallt det är ute förresten. Har ni märkt det? Kan hända att jag råkar gå i ide nu. Adios!

Har just bara hunnit packa upp lådan och kommer inte gå igenom all funktionalitet här och nu, utan får återkomma efter att ha testat TiVo på riktigt under en tid. Vi bör däremot direkt avhandla prisläget: Vid lanseringen kommer man kunna testa i tre månader för 279 kr/mån inklusive deras så kallade Max-paket som har omkring 80 kanaler för att prova på hela tjobanget. Därefter kan man anpassa sitt abonnemang i fyra nivåer från Bas för 149 kr, Mellan 279 kr, Plus 339 kr till Max för 439 kr i månaden. Och kombinationer med deras internet- och FÖRHATLIGA hemtelefon-abonnemang finns också.

Så här ser prylen ut. Bör gå att stapla med Xbox One eller Playstation 4. Den är drygt 36 cm bred, jämfört med 34 respektive 30 cm. TiVo-boxen har en 1 terabyte stor hårddisk som i nuläget inte officiellt sett kan byggas ut, men rymmer 500 timmar, till den också en stor konkav fjärrkontroll, men man kan också sköta grejorna från sin padda eller smarta telefon. Om man kollar i tablån på sin padda ser man en preview upptill på aktuellt programmet och kan du swajpa uppåt och på så sätt skjuta iväg programmet in i tv-skärmen.

comhem_tivo_2

I alla utom Bas-varianten av abonnemanget ingår möjligheten att ta med sig innehållet på mobila enheter (till en början iOS, men Android är på gång) som de kallar TiVoToGo. Startkostnaden om du binder upp dig på två år är 99 kronor och för ett år 499 kronor (utom vid Bas som är dyrare i startavgift).

Precis innan presskonferensen tecknade Comhem också avtal med Netflix som från december kommer att integreras i TiVo-tjänsten. Ett Netflix-abonnemang krävs dock för tillgång till allt deras material, men med TiVos sök- och annan funktionalitet är tanken att du ska kunna se på all live-tv, inspelningar och onlinetjänster genom ett och samma gränssnitt och även på mobila enheter.

tivo_sok

tivo_onskelista

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar