Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

CES: snapshots och snabbnyheter del 2

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-01-09 22:16  |  Lästid: 3 minuter
sony_panorama

På CES på onsdagen visade Sony upp en prototyp på nördglasögon, SmartEyeglass, som jag hoppas kunna testa idag.

sony_smart_eyeglass panasonic_4k_curved_oled

Panasonic smällde upp en slingrande vägg med årets trend kurviga 4k/ultra-hd eller UHD-tv med oled-skärmtekniken, något som Samsung och LG båda säger sig vara ”först” med på olika sätt.

samsung_curved

Samsung har 55, 65, 78 och 105 tum stora böjda tv-apparater med 4k-upplösning men de är av vanlig led- och inte oled-typ. De visade också upp några koncept, bland annat en flexibel skärm som du alltså böjer och rätar ut med fjärrkontrollen.

lg_77_curved

LG är också på den bollen med en böjbar prototyp på 77-tum och med oled-tekniken, som verkligen är prickarna över ö:t. När den kan släppas på riktigt fick vi inte klarhet i på plats.

lg_g_flex

LG:s nya smartphone G Flex är också den böjd, har 2,26 ghz Snapdragon 800-processor, 6-tumsskärm, 13 megapixel-kamera och knappar på baksidan för pekfingret, liksom deras tidigare G2-telefon. Finishen var lite plastig men den ligger skönt i handen, trots storleken.

toshiba_interaktiv_badrumsspegel

Toshiba hade, förutom kurviga 4k-tv och datorer, en interaktiv badrumsspegel som synkar och visar aktuella data om ditt liv.

sennheiser_hd8_dj-lurar

Sennheiser visade upp en ny serie funktionellt fulsnygga dj-hörlurar som uppföljare till HD25, där HD8 DJ är de dyraste med bekväma, vikbara kåpor, punchigt och klart ljud och överlag sjysst kvalitet. Återkommer med mer om dessa senare.

marshall_woburn

I ett avsides hörn av en mindre hall hör jag plötsligt Graveyards föredömliga flumrock dundra på rimligt hög volym. Det visar sig vara svenskarna bakom Marshalls hörlurar och tuffa högtalare som presenterade sin tredje högtalarmodell: Woburn. Storleksmässigt som deras första, Hanwell, som kom för två år sedan men med lite förbättrad teknik från den mindre, senaste Stanmore som släpptes i höstas. Woburn kommer senare i år och kommer att prismässigt hamna nånstans mellan motsvarande 600-700 dollar.

Marshall hade även den goda smaken att hålla med fri bar, med anledning av att Mötley Crüe-sångaren och (före detta) lebemannen Vince Neil svängde förbi för att skriva autografer, åt en imponerande lång kö av teknikfolk, ackompanjerad av Dundertågets Ifrån mig själv, bara det kul/konstigt. Digitalt-bloggens utsände försökte sig på en miniintervju. Det gick sådär.

marshall_vince_neil

Jag: ”Vince, are you interested in technology, have you got any favorite gadget or app?”
Vince: ”I love technology.”
Livvakt med livsfarligt utseende: ”This is not an interview. Can’t you see the line of fans? Get out!”

kelly_rowland_lenovo_intel_party

Kvällen avslutades med att Destinys Child-Kelly Rowland giggade på Lenovos och Intels gemensamma fest – och det filmades såpass mycket att det var svårt att faktiskt se henne.

filmaochtroligenaldrigtittapaigen

Det blir nog bara ett inlägg av mer översiktlig slag per dag dessvärre härifrån, av praktiska skäl, så välkomna åter på fredag. Vid hemkomst blir det mer detaljerade djupdykningar och analyser av produkterna som presenteras på mässan. Väl mött!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 12:07