Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

CES: snapshots och snabbnyheter del 1

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-01-08 09:35  |  Lästid: 3 minuter
samsungs_kurviga_apparater

Kurviga tv-apparater är årets melodi, vilket vi såg redan första mässdagen (som mest gick åt till möten och intervjuer). Här Samsungs vägg med en gigantisk 100+tummare som ingen har råd med. De visade också en tidig version av en kurvig 27-tumsdatorskärm vilken kändes riktigt intressant och vi får anledning att återkomma till.

lenovo_X1_carbon

Lenovos nya version av ThinkPad X1 Carbon är mässans hittills tuffaste dator. En kolfibersvart ultrabook, 1,28 kg lätt, stryktålig, med fullt bakåtvikbar 14-tums pekskärm. Den har dessutom smarta funktionstangenter som inte bara är F1-F12 utan växlar funktioner beroende på aktivt program, samt röst- och rörelsekontroll. Batteritiden är upp till nio timmar, vilket är 70 % bättre än förra modellen, och det laddar upp till fyra femtedelar fullt på under en timme. Släpps nästa vecka, amerikanskt pris från 1 300 dollar.

polaroid_c3

Polaroid, som jag trodde var utdöda, har en pytteliten actionkamera, C3 som mäter 3,5 centimeter på alla ledder, plåtar med 5 megapixlar med 120 graders vidvinkel, är vattentät till 2 meter och filmar med 720p-kvalitet. Släpps i sommar.

jabra_solemate_max

Nya betydligt större högtalaren Jabra Solemate Max kommer under januari och lär kosta 3 200 spänn (jämfört med vår tidigare testade Mini för 900 kronor).

3dprinter_1

3d-skrivare var ett populärt inslag med ett tiotal montrar, och bara 500 dollar som lägsta pris.

razer_project_christine

Razer Project Christine är en konceptdator för spel som är modulärt uppbyggd och vätskekyld. Sätt i tre grafikkort och vilka hårddiskar och andra komponenter du känner för. När den väl blir en verklig produkt, vilket kanske händer nästa år.

yotaphone

Ryska Yotaphone med eInk-skärm på ena sidan och vanlig skärm på den andra.

steamboxes

Och massor av olika Steamboxar fanns på plats i helt olika former och storlekar, från ett dussin leverantörer som Alienware, Gigabyte, Alternate och… Webhallen!

vegas
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:10