Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Budgetmobilen som utmanar giganterna – säljs nu varje tisdag!

OnePlus_01

OnePlus One är en indie-smartphone, som jag skrev om i fjol (läs mer nedan!)

För att klara att möta efterfrågan har OnePlus helt enkelt tagit till det radikala greppet att strypa möjligheterna att köpa telefonen – via ett inbjudningssystem – men från idag kommer man kunna beställa den på just tisdagar via oneplus.net

Annons

OnePlus One finns i två varianter: vit med 16 gigabyte minne för 2 500 kr och svart med 64 gigabyte för 2 850 kr. Ett synnerligen aggressivt pris, jämfört med de stora tillverkarnas toppmodeller som ofta startar runt 6 000 kr.

* * *

OnePlus är en kinesisk utmanare på Android-fronten, som tekniskt sett kan tävla fullt ut med de tre nyheterna från HTC, Samsung och Sony som vi skrev om igår. Men med en helt radikal prissättning som snarare placerar den i budgetsegmentet.

OnePlus kommer inte säljas i butiker, de lägger inga pengar på vanlig PR och behöver heller inte gå med vinst på två år – vilket sammantaget gör att de kan hålla så låga priser.

Telefonen använder en variant av Android utvecklad av Cyanogen och bjuder på en annorlunda upplevelse än standard-Android. OnePlus kommer att ha samma processor som HTC One, Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2 och en stor 5,5 tums-skärm med stryktåligt gorilla-glas och en kamera som kan spela in 4K-video.

Och den ser inte alls dum ut på bild heller! Huruvida navigering och dagligt bruk kommer kännas skönt med en såpass stor skärm vet vi givetvis inget om ännu, men vi vet ju att vissa grejor är bökiga och hoppas att Cyanogen-gränssnittet kan hjälpa till i det avseendet.

OnePlus_03 OnePlus_04 OnePlus_06

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar