Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Bose gör sina fina bullerdödande hörlurar trådlösa med nya modellen QuietComfort 35

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-07 19:30  |  Lästid: 2 minuter
Bose_QuietComfort_35_1

Bose var tidiga med noise cancelling, bullerutstängande hörlurar och de stora QuietComfort-hörlurarna har i olika utgåvor funnits i ett decennium. Idén kom redan 1978 då företagets grundare Doktor Amar Bose flög över Atlanten och stördes av de bullriga motorerna när han försökte lyssna med skruttiga flygplanslurar.

Bose har varit lite slöare på att göra trådlösa hörlurar, vilket alla andra tillverkare haft som första prioritet de senaste tre åren. Nu släpps dock QuietComfort 35, med i allt väsentligt samma design som föregångarna QC 25 från 2014, men däremot med trådlös bluetooth-teknik till skillnad från tidigare.

Andra populära sådana hörlurar är Parrot Zik 3 (läs Digitalts test här!) och ett par modeller från JBL och AKG såsom N60 NC (läs test här!)  Att de nu får ordentlig konkurrens av de mest välkända pionjärerna på området ses troligen som allvarligt.

Bose_QuietComfort_35_2

Batteritiden ska uppgå till 20 timmar, vilket slår Parrot Zik 3 som inte riktigt levde upp till sina 18 timmar i vårt test. Givetvis får du ännu längre speltid om du överför musiken med sladd och bara använder batteriet till att driva bullerfunktionen.

QC 35 kan redan förbeställas – sedan den gångna helgen – och finns i antingen silver eller svart. Priset är, Boses vana trogen, högt och hamnar på 4 000 kronor. Det är 500 kronor dyrare än Parrot Zik 3, men om komforten är lika god som hos tidigare modeller så har de ett visst övertag.

Zik är visserligen en underbar hörlur, men inte på alla plan. De sitter ganska hårt men ändå inte helt säkert och slås ofta av när man vrider huvudet eller vilar det mot bilrutan eller kudden. Däremot har de en annan nivå av snobbig design, medan Bose satsar på funktion över form.

Digitalt återkommer förhoppningsvis med en recension under sommaren.

Bose_QuietComfort_35_4
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56