Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Black Friday + Bitcoin = mentalt mörker

ovirtuella_bitcoins

Min främsta motivation att skriva om den virtuella valutan/spekulationsbubblan Bitcoin är att kunna göra som prick alla andra och illustrera den med bilden ovan.

I dag är det svart fredag i Amerikat, ett fenomen som elektronikbranschen försöker exportera till Sverige. Okej, det är snäppet vettigare än att som svensk fira thanksgiving, men inte mycket. Rabatterna på hård- och mjukvara är med vissa undantag marginella. Försäljningsmarginalerna på downloads av gamla spel är naturligtvis bisarrt bra, så där kan du göra vissa bra köp.

Annons

Givetvis smälter fenomenen samman på sajten www.bitcoinblackfriday.com, där mestadels trams erbjuds, som löfte om framtida rymdresa med Virgin Galactic med 100 amerikanska dollars rabatt. Totalpris 249 900 verkliga amerikanska lågvärderade greenbacks alltså, om jag räknat rätt.

bitcoin_blackfriday

På måndag är dagens cynism ett minne blott och vi kör igång en decembermånad med Årets Julklapp – Till Dig Själv med tips på bra prylar, appar, program och spel från hösten som gått. Trevlig helg!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar