Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Bildsvep med dagens nya mobiler från Sony och Samsung

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-09-03 18:45  |  Lästid: 2 minuter
samsung_galaxy_note_4

Samsung och Sony visade nyss upp delvis väntade mobilnyheter och här får ni ett snabbt bildsvep. På bilden ovan syns de fyra olika färgerna som Samsung Galaxy Note 4 kommer att levereras i. Detta är alltså Samsungs jättestora proffsmobil som främst styrs med en penna, den som startade phablet-trenden och numera är uppe i hela 5,7 tums skärmstorlek. Ett nytt samarbete med Montblanc presenterades dessutom som vi får anledning att återkomma till.

samsung_galaxy_note_edge

Det som var oväntat kom härnäst: Samsung Galaxy Note Edge är en variant på fyran, vars skärm fortsätter runt kanten som syns ovan och nedan. Denna sidoskärm kan användas på olika sätt, från nyheter till appkontroller. Det lär dock dröja innan vi ser denna i butik, eftersom Samsung uppgav att de först idag hade släppt detaljerna och ett utvecklingskit till app-programmerarna.

samsung_galaxy_note_edge_sidescreen sony_xperia_z3_x2

Sony visade idag upp sin nya linje bestående av Sony Xperia Z3 respektive Xperia Z3 Compact, här jämte varandra. Dessutom släpper de en surfplatta med 8-tumsskärm kallad Xperia Z3 Tablet Compact, och samma typ av övriga specifikationer som telefonerna.

sony_xperia_z3

Sony Xperia Z3 släpps i de fyra färgerna ovan i höst, och har en 5,2 tum stor full HD-skärm men är ändå bara 129 gram tung – samt vatten- och dammtät.

sony_xperia_z3_compact

Sony Xperia Z3 Compact kommer i andra färger och har en smidigare 4,6-tumsskärm, som visserligen har halv HD-upplösning. I övrigt är den fullutrustad med samma teknik som storsyskonet.

 

sony_xperia_e3

Till sist också en budgetvariant, Sony Xperia E3, med 4,5-tumsskärm, 5-megapixelkamera och lite sämre prestanda. Ska släppas i färgerna svart, vit, gul och koppar och eventuellt fler.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 03:16