Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Bikers mot zombies i kommande Playstation-spelet Days Gone

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-07-06 08:33  |  Lästid: 2 minuter
days-gone-screen-1

Days Gone är ett kommande Playstation 4-exklusivt spel som handlar om bikers och zombies – den näst efter nazister och zombies mest logiska kombinationen om man vill sälja många spel, kan man tänka.

Spelets huvudperson är mc-knutten Deacon St. John som försöker att efter bästa förmåga överleva, två år efter att en zombieapokalyps drabbat nordvästra delarna av USA. I spelet kallas fienderna för ”freakers” och är i alla fall betydligt snabbare än våra traditionella zombies, där de väller fram. Det syns tydligt i denna tio minuter långa spelsekvens, som dock kräver inloggning på Google/Youbube på grund av våldsamt innehåll.

Days Gone känns ensligt i filmen, vilket säkert är tanken, då det är trots allt ett open world-spel med fritt upptäckande. För att lyfta lite extra skulle en välskriven historia behövas för att gjuta liv i slakten av de odöda.

Samtidigt har utvecklarna sagt i intervjuer att de ännu är tidigt i produktionscykeln, och det kanske inte ens är så att spelet släpps 2017 utan dröjer ännu längre. Här är lite skärmbilder – och fler zombies blir det i nästa nyhetsinlägg…

days-gone-screen-9
days-gone-screen-3
days-gone-screen-5
days-gone-screen-6
days-gone-screen-7
days-gone-screen-8
days-gone-screen-4
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56